Masa Rotundă Performanţă energetică - trenduri europene, produse şi tehnologii, legislaţie şi reglementăriMasa Rotundă Performanţă energetică - trenduri europene, produse şi tehnologii, legislaţie şi reglementări

BMW, Vodafone şi Ericsson cer UE condiţii pentru tehnologia 5G

T.T.
Companii /

BMW, Vodafone şi Ericsson cer UE condiţii pentru tehnologia 5G

BMW, Vodafone şi Ericsson au făcut ieri o ultimă încercare pentru a convinge Comisia Europeană să creeze condiţiile necesare pentru utilizarea tehnologiei 5G pentru automobile, îngrijorate de preferinţa instituţiei petru tehnologia Wi-Fi folosită de alţi producători auto, transmite Reuters.

Potrivit acestor companii, este esenţial ca industria auto să aibă libertatea de a adopta o serie de tehnologii pentru automobilele conectate, într-un sector a cărui valoare este estimată la miliarde de euro pe an.

"Este îngrijorător că doi ani mai târziu, principiul neutralităţii în domeniul tehnologiei pare să nu mai fie respectat de Comisia Europeană", se notează într-un comunicat comun al celor trei companii.

Aceste comentarii au avut loc după o iniţiativă similară înaintată, săptămâna trecută, de asociaţiile comerciale GSMA, ETNO şi 5GAA, prin intermediul unei scrisori adresată celor 28 de state membre.

Pentru a accelera introducerea automobilelor conectate pe piaţa UE şi încurajarea cooperării între producători, pentru ca aceştia să fabrice automobile mai sigure şi mai eficiente, Comisia vrea să creeze o legislaţie care să contribuie la acest obiectiv.

Cel mai recent proiect de reglementări obţinut luna trecută de Reuters, creează condiţii ca automobilele echipate cu tehnologia Wi-Fi numită ITS-G5 să ajungă în Europa, în timp ce autorităţile de reglementare vor evalua regulile cel târziu o dată la trei ani, după implementarea lor, pentru a include tehnologiile noi, relatează News.ro.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinta BURSA Codul insolventei 2019
Deleanu
Apanova
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocat