Boris Johnson propune regularizarea statutului migranţilor clandestini

T.E.
Internaţional /

Boris Johnson (Sursa foto: Twitter)

Boris Johnson (Sursa foto: Twitter)

Boris Johnson, favoritul la postul de premier britanic în alegerile conservatoare, a propus, ieri, o regularizare a statutului imigranţilor clandestini, o idee pe care a evocat-o, deja, atunci când era primar al Londrei, relatează AFP.

Aceste gest ar fi necesar, în opinia sa, să fie însoţit de măsuri vizând oprirea unor noi intrări ilegale ale migranţilor, pentru a evita un "efect de mană".

Aflat în campanie la Wyboston, în estul Angliei, Johnson a evocat că"persoanele ce se află aici de 12 ani sau mai mult, de mult timp" şi "nu au avut porbleme cu justiţia (...), au muncit dur, dar nu pot să plătească impozit şi au în continuare un statut ilegal".

"Eu nu cred că este rezonabil să ne gândim că putem să expulzăm un număr atât de mare de persoane. Trebuie să ne gândim la modul de a le regulariza statutul", a declarat el.

Boris Johnson a subliniat că, în pofida eforturilor depuse de Guvernul conservator în lupta împotriva migraţiei clandestine, "este mai mult sau mai puţin ceea ce facem deja", iar numărul expulzărilor este "extrem de scăzut".

Johnson a pledat ca Regatul Unit să dea dovadă de "mai multă fermitate" faţă de migranţi care încearcă să pătrundă în mod ilegal în ţară şi să fie mai "înţelegător cu cei care sunt deja aici".

El a repetat că, dacă va fi ales, va introduce un sistem de migraţie cu puncte, bazat pe competenţe şi oferte de muncă.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS