BP taie mii de posturi

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

Compania petrolieră britanică BP Plc va elimina 5% din forţa sa muncă la nivel mondial, pe fondul declinului cotaţiilor de pe piaţa de profil.

Societatea a informat, ieri, că vrea să-şi reducă personalul din producţie (upstream) cu 4.000, la 20.000, în contextul în care aplică un program de restructurare de 3,5 miliarde dolari. La finele lui 2015, BP avea un total de circa 80.000 de angajaţi.

BP a informat: "Vrem să ne simplificăm structura şi să reducem costurile fără să ne compromitem siguranţa. La nivel global, aşteptăm ca personalul de pe segmentul upstream să fie mai mic de 20.000 de salariaţi până la finele anului".

În luna octombrie, BP anunţa că va aplica o a treia rundă de reduceri a costurilor, care va limita cheltuielile sale de capital la 17-19 miliarde dolari până în 2017.

BP a vândut active de peste 50 de miliarde dolari în ultimii ani, iar pentru anul curent estimează înstrăinări de 3-5 miliarde dolari.

BP urmează să-şi anunţe rezultatele financiare pe trimestrul al patrulea din 2015, respectiv pe întregul an trecut, la data de 2 februarie.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS