Brandul Volkswagen va desfiinţa 7.000 de locuri de muncă

I.V.
Companii /

Brandul Volkswagen va desfiinţa 7.000 de locuri de muncă

Brandul Volkswagen va reduce forţa de muncă cu până la 7.000 de locuri de muncă, va creşte productivitatea şi va viza economii anuale de 5,9 miliarde de euro, până în 2023, obiectivul fiind creşterea marjei operaţionale la 6%, transmite AFP.

Volkswagen a exclus efectuarea de concedieri până în 2025, dar un program de pensionări anticipate va ajuta compania din Wolfsburg să îşi reducă forţa de muncă cu 5.000-7.000 de persoane. Reducerea locurilor de muncă va fi posibilă datorită automoatizării unor activităţi de rutină.

"Măsurile din programul de îmbunătăţire a profitabilităţii vor permite brandului nostru să ajungă la nivel al marjei de profit de 6% în 2023", a spus Arno Antlitz, membru în board-ul brandului Volkswagen, într-un comunicat.

În acelaşi timp, VW va mări investiţiile în vehicule electrice şi autonome, de la suma de 11 miliarde de euro anunţată în noiembrie la 19 miliarde de dolari.

În pofida desfiinţării unor posturi, directorii companiei anticipează că vor fi create 2.000 de locuri de muncă în domeniul electronicii şi al dezvoltării software, pentru a configura reorientarea tehnologică a companiei.

Directorul operaţional al brandului VW, Ralf Brandstaetter, a afirmat într-un comunicat că schimbările vor pregăti Vw pentru era electrică şi digitală.

Tranziţia VW spre vehiculele electrice este determinată de necesitatea de a se conforma limitelor stricte pentru emisiile de dioxid de carbon, care vor intra în vigoare în UE în 2020.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS