BRD a început să acorde credite cu dobândă redusă în cadrul programului Jeremie

A.C.
Bănci-Asigurări #Fonduri Europene /

BRD Groupe Societe Generale a început acordarea creditelor în cadrul parteneriatului cu Fondul European de Investiţii (FEI), iniţiativa fiind denumită Jeremie, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

În 2014, BRD Groupe Societe Generale va pune la dispoziţia IMM-urilor interesate de noul instrument Jeremie finanţări (credite de investiţii şi credite pentru capital de lucru), "la o dobândă avantajoasă şi cu cerinţe reduse de garanţii", potrivit comunicării.

Costul creditelor Jeremie (dobândă şi comisioane) este cu 50% mai mic decât în cazul finanţărilor acordate de bancă în condiţii standard, iar garanţiile pot fi de maximum 60% din valoarea creditului.

Suma maximă accesibilă prin creditele Jeremie este de 1 milion de euro (echivalent în lei), cu respectarea pragului maxim permis privind ajutorul de minimis.

Creditele Jeremie pot fi folosite pentru: finanţarea activităţii curente pe termen scurt şi mediu (credite revolving), pentru asigurarea capitalului de lucru atât pentru activităţi noi, cât şi pentru activităţi existente; finanţarea investiţiilor pe termen lung (credite non-revolving).

Durata maximă de rambursare este de 2 ani pentru capitalul de lucru şi de 10 ani pentru creditele de investiţii, cu o perioadă de graţie de 24 de luni, dar care nu poate depăşi o treime din perioada totală de creditare.

Iniţiativa Jeremie ("Resurse europene comune pentru microîntreprinderi şi întreprinderi mici şi mijlocii"), lansată de Comisia Europeană în parteneriat cu Fondul European de Investiţii, permite Statelor Membre şi Regiunilor din Uniunea Europeană să dedice resurse naţionale şi din fonduri structurale pentru a crea instrumente financiare destinate IMM.

În România, iniţiativa Jeremie este finanţată prin Programul Operaţional Sectorial "Creşterea Competitivităţii Economice", cofinanţat din Fondul European Regional pentru Dezvoltare.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
BIG FOUR
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS