BRD distribuie 83% din profitul anului trecut, ca dividende

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

BRD distribuie 83% din profitul anului trecut, ca dividende

Acţionarii BRD - Groupe Societe Generale (BRD) au votat în Adunarea Generală de joi, repartizarea unui dividend brut pe acţiune de 1,64 lei/titlu, ceea ce, raportat la preţul de închidere al cotaţiei emitentului din data de 19 aprilie, de 15,68 lei/acţiune, oferă un randament al dividendului brut de 10,46%.

Suma totală pe care societatea bancară o va distribui către acţionari este de 1,14 miliarde de lei, echivalentul a 83% din profitul anului trecut al BRD, la nivel de bancă, de 1,38 miliarde de lei.

Francois Bloch, director general al BRD, preciza, la începutul lunii februarie 2018, că astfel banca continuă tendinţa ultimilor ani, în care a crescut rata de distribuţie a dividendelor, de la 50%, în 2015 şi 70%, în 2016.

Directorul BRD a explica că deciziile legate de distribuirea dividendelor se iau în funcţie de planurile pentru anii următori, de previziunea referitoare la evoluţia necesarului de capital privind investiţiile şi a portofoliului de credite.

"În situaţia în care există un exces de capital, o practică bună de afaceri este de a distribui capitalul către acţionari", spunea domnul Bloch, accentuând: "Avem suficient capital pentru a creşte afacerea şi a susţine dezvoltarea".

Data de înregistrare, cea la care investitorii trebuie să deţină acţiunile în portofoliu pentru a primi dividende este 9 mai 2018, data plăţii fiind 31 mai 2018, iar cea a plăţii amânate de 20 noimebrie 2018, arată banca.

De la începutul anului, titlurile BRD au avut una dintre cele mai bune evoluţii din indicele BET, marcând, în perioada 29 decembrie 2017 - 19 aprilie 2018, o creştere de 21,55%, peste cea a indicelui, de 15,46%, pentru acelaşi interval de raportare.

În anul 2017, BRD obţinut, la nivel de grup, un profit net de 1,415 miliarde de lei, în creştere cu 85,3% faţă de cel din anul anterior, performanţă datorată veniturilor solide din activitatea de bază şi a costului de risc pozitiv, potrivit reprezentanţilor băncii.

Acţionarul majoritar al BRD este Grupul Societe Generale din Franţa, ce deţine 60,17% din capitalul societăţii bancare.

BRD - Groupe Societe Generale este unul dintre cei mai lichizi emitenţi de la BVB, având o capitalizare de aproape 10,93 miliarde de lei, potrivit datelor prezentate pe site-ul bursei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Depozitarul Central
Cotnari
Flixi
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo