BRD va distribui dividende cu un randament de 12%

A.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

BRD va distribui dividende cu un randament de 12%

Acţionarii BRD - Groupe Societe Generale (BRD) au aprobat, în şedinţa de ieri, dividendul propus de coducerea instituţiei de credit în luna februarie a acestui an, de 1,64 lei/acţiune, cu un randament brut de 12,26%, faţă de cotaţia băncii din data de 17 aprilie, de 13,38 lei, arată un comunicat al băncii.

Practic, instituţia financiară va distribui către acţionari, începând cu data de 31 mai 2019, suma de 1,14 miliarde de lei, echivalentul a 73,9% din profitul net obţinut anul trecut de BRD, în sumă de 1,54 miliarde de lei.

În plus, acţionarii au mai aprobat reînnoirea mandatului de administrator al lui Petre Bunescu, pentru o perioadă de patru ani şi numirea lui Bogdan-Alexandru Drăgoi, Philippe Laurent Charles Heim şi Liliana Feleagă, în calitate de adiministratori pentru patru ani (numirile fiind sub condiţia obţinerii aprobării prealabile începerii exercitării funcţiei, emise de Banca Naţională a României).

Totodată, acţionarii BRD au aprobat şi situaţiile financiare anuale individuale şi consolidate pentru 2018, precum şi bugetul de venituri şi cheltuieli şi programul de activitate pentru anul în curs.

BRD - Groupe Societe Generale are o valoare de piaţă de 9,32 miliarde de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS