Conferinţa BURSA Dezvoltarea RomânieiConferinţa BURSA Dezvoltarea României

Brexit continuă

Mihai Iscusitu
Internaţional /

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Actualizare - Camera Comunelor a hotărât că va cere Uniunii Europene o amânare a Brexitului. Votul a fost de 412 voturi "pentru" şi 202 voturi "împotrivă".

În urma acestei hotărâri, Brexitul va fi amânat, teoretic, până la data de 30 iunie, însă Uniunea Europeană poate prelungi această perioadă în urma negocierilor cu Marea Britanie, ceea ce ar însemna că vor fi obligaţi să organizeze alegeri Europarlamentare.

-----

Actualizare - A fost respins cu 318 voturi "împotrivă" şi 302 voturi "pentru," un amendament prin care Corbyn cerea respingerea acordului lui May, a unui Brexit fără acord şi o amânare a Brexitului

Prin acest amendament, Corbyn cerea o prelungire a aplicării Articolului 50 al Tratatului de la Lisabona "pentru a oferi acestei Camere timp să găsească o majoritate care să suţină altă abordare" a Brexitului.

-----

Actualizare - Parlamentarii britanici au respins cu două voturi diferenţă un amendament prin care ar fi urmat să preia controlul asupra Brexitului

-----

Actualizare - Deputaţii britanici resping o amânare a Brexitului până la 30 iunie, cu 314 voturi "împotrivă" şi 311 voturi "pentru"

Amendamentul, depus de deputata laburistă Lucy Powell, prevedea ca aplicarea Articolului 50 al Tratatului de la Lisabona, în baza căruia a fost lansat Brexitul, să fie prelungită până la 30 iunie.

-----

Actualizare - Amendamentul privind un al doilea referendum a fost respins cu 334 de voturi "împotrivă" şi 85 de voturi "pentru"

------

Dezbaterile continuă în Parlamentul britanic, unde susţinătorii sau opozanţii prelungirii acordului Brexit discută toate aspectele extensiei articolului 50.

Parlamentul britanic a respins ieri, pentru a doua oară în această săptămână, votul privind acordul Brexit al premierului Theresa May, cu o majoritate de 149 de voturi. Astăzi vom avea un ultim vot, din ce ştim până în acest moment, despre "procesul de divorţ" al Marii Britanii de Uniunea Europeană. Acest vot de prelungire al acordului Brexit, în cazul în care va fi respins, aşa cum a fost stabilit, Marea Britanie ar urma să se despartă de Uniunea Europeană la finele acestei luni, însă dacă votul va trece de Parlamentul britanic, acesta va trebui să ceară o extensie din partea Uniunii Europene, fapt ce va aduce nici mai mult nici mai puţin de alte şapte posibile variante.

Acestea sunt:

- Niciun acord, fapt ce poate fi valabil indiferent de votul din această seară

- Un alt vot al parlamentului Britanic, probabil ce-a mai bună variantă pentru Theresa May, pentru că ar mai putea avea încă o şansă în Camera Comunelor

- Renegocierea unui alt acord de Brexit, care de asemenea poate avea, din partea Uniunii Europene, un răspuns pozitiv sau negativ, întrucât Uniunea Europeană poate refuza renegocierea

- Un alt referendum, la fel ca cel din 2016

- Guvernul va propune alegeri, pentru a oferi un mandat politic acordului Brexit

- Un alt vot ce ar putea schimba guvernul

- Cea din urmă variantă ar fi renunţarea la Brexit

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS