Conferinţa BURSA Antreprenoriat fără genConferinţa BURSA Antreprenoriat fără gen

BREXIT - PRIMA CONFERINŢĂ DIN ROMÂNIA/RĂZVAN NICOLESCU, DELOITTE"Suntem mulţi cei care pierdem în urma Brexit-ului"

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

"Suntem mulţi cei care pierdem în urma Brexit-ului"

Dacă Marea Britanie va ieşi din UE, rămâne de văzut, este de părere fost ministru al Energiei, Răzvan Nicolescu, Executive Lead Advisor la "Deloitte", care a atras atenţia că, în situaţia în care Brexitul se va finaliza, "vom fi mulţi cei care vom pierde".

Subliniind că face afirmaţiile în nume personal, domnia sa a declarat: "Am dubii că procesul de ieşire a Marii Britanii din UE se va finaliza, dar dacă se va finaliza, suntem mulţi cei care pierdem, inclusiv noi, românii.

Cert este un lucru: de pe urma unui eventual Brexit, unii vor profita, iar alţii vor pierde. Deocamdată, câştigatorul trebuie căutat în estul continentului, unde cred că se sărbătoreşte".

Fostul ministru al Energiei a menţionat că, pe plan energetic, ţara noastră a avut timp de şase ani un parteneriat cu Marea Britanie, care a funcţionat. "Marea Britanie este o ţară care a acordat foarte mare importanţă la tot ce înseamnă securitate energetică, spre deosebire de alte ţări, pentru care acest aspect nu este o prioritate", a precizat domnul Nicolescu.

Ex-ministrul energiei a făcut referire şi la piaţa de capital, respectiv la posibilele consecinţe ale Brexitului asupra planului de listare a "Hidroelectrica" la Londra. Răzvan Nicolescu a declarat: "Hidroelectrica urma să se listeze şi la Bursa din Londra. Nu îmi dau seama cât de mult va întârzia această situaţie (n.r. Brexit) procesul de listare. Este evident că va fi o schimbare, dacă Regatul Unit iese din UE".

Fostul ministru a adăugat că, într-o astfel de situaţie, prospectul de listare a companiei nu va mai fi aprobat doar de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) din România, ci va trebui avizat şi de autoritatea de reglementare de la Londra.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS