BRM a implementat platforma destinată pieţei SPOT de gaze

Ziarul BURSA #Materii Prime /

Bursa Română de Mărfuri (BRM) a finalizat implementarea platformei BRM Gaz Day-ahead destinată pieţei SPOT, îndeplinind rolul de contraparte centrală şi utilizând ca bancă de cont central Banca Comercială Română, se arată într-un comunicat al BRM redat Agerpres.

Comunicatul informează: "Bursa Română de Mărfuri are în prezent funcţională piaţa day-ahead, îndeplinind rolul de contraparte şi asigurând o tranzacţionare optimă a operatorilor economici pe piaţa SPOT. În cadrul şedinţei desfăşurate în data de 25.07.2018, la care au participat reprezentanţii Operatorului de Sistem, Transgaz, în prezenţa ANRE, Bursa Română de Mărfuri a prezentat procedura de tranzacţionare pe piaţa SPOT, utilizând pentru interconectare interfaţa de comunicare deja existentă şi complet func­ţională cu Transgaz". 

Tranzacţionarea pe piaţa SPOT BRM de gaze naturale se va efectua conform procedurilor în vigoare, cu o frecvenţă zilnică, în intervalul orar 10:00-15:00. Noua piaţă SPOT BRM, care oferă servicii de contraparte, va permite operatorilor economici să-şi dezvolte portofoliile de gaze naturale într-o piaţă funcţională, adaptată nevoilor curente şi menită să asigure derularea eficientă şi sustenabilă a contractelor la termen, se mai arată în documentul citat.

Testele desfăşurate împreună cu banca de cont central-BCR şi cu Transgaz se vor efectua în perioada imediat următoare, iar etapa de testare des­făşurată împreună cu membrii afiliaţi BRM, programată ulterior, va garanta asigurarea funcţionării în condiţii optime a sistemului de tranzacţionare pe piaţa SPOT de gaze naturale.

BRM precizează: "În vederea asigurării unei funcţionalităţi optime şi a transparenţei mecanismului de tranzacţionare, participanţii interesaţi să tranzacţioneze pe piaţa «SPOT cu servicii de contraparte BRM» sunt invi­taţi să consulte fluxul operaţiunilor pe pagina web a Bursei Române de Mărfuri, www.brm.ro, la secţiunea «Tranzacţii SPOT cu servicii de contraparte BRM»".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
ApanovaAdvertisement
Comercianti de Diamante
PODUL DE LUT
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS