BURSA CONSTRUCŢIILOR "Conceptul de clădire «smart» - una din tendinţele internaţionale pe piaţa construcţiilor"

Companii /

Claudiu Georgescu, preşedintele APMCR

Claudiu Georgescu, preşedintele APMCR

Interviu cu Claudiu Georgescu, preşedintele APMCR 

"Majorarea dobânzilor şi reducerea programului Prima Casă vor atenua curba de creştere a construcţiilor"

"Semnale de bule imobiliare vin deja din Europa"

"Creşterea spaţiilor logistice - element ce indică rolul atribuit României în context European - de «antrepozit al Europei»"

Majorarea din ultima vreme a dobânzilor şi restrângerea Programului Prima Casă îşi vor pune amprenta pe curba de creştere a sectorului construcţiilor, atenuând ritmul de potenţare a acestuia, este de părere Claudiu Georgescu, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Materiale de Construcţii din România (APMCR). Domnia sa ne-a spus că una din tendinţele internaţionale în domeniu este conceptul de clădire "smart". Printre altele, domnul Georgescu ne-a precizat, într-un interviu, că deja încep să se simtă semnale de bule imobiliare dinspre Europa.

Reporter: Ultimele date publicate de INS şi Eurostat arată scăderi constante în domeniul construcţiilor. În acelaşi timp, numărul autorizaţiilor de construcţie a crescut, anul trecut, volumul proiectelor imobiliare fiind destul de ridicat. De unde vin aceste scăderi, în condiţiile în care, în mediul privat, se construieşte în mod susţinut?

Claudiu Georgescu: Scăderile din industrie se datorează în primul rând scăderilor de valoare din inves­tiţiile publice, investiţii ce asigurau ponderea principală a acestui domeniu. Paradoxal, şi în domeniul imobiliar, cel mai mare dezvoltator nu este mediul privat, ci tot statul, deoarece ANL, cu peste 2.500 de unităţi locative, se detaşează în topul dezvoltatorilor pentru 2017. Este adevărat, ANL are alte preţuri, dar totuşi domină şi domeniul cel mai dinamic al construcţiilor. Numărul autorizaţiilor de construcţie este un indicator de tendinţă, dar nu în­seamnă că tot ce este solicitat este şi executat în perioada următoare. Prelungirea termenului de autorizare este o practică utilizată, deşi perioada de derogări nu este nelimitată.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită