BURSA CONSTRUCŢIILOR "Soluţiile smart-city îmbunătăţesc sensibil viaţa cetăţenilor şi aduc economii la bugetul public"

Companii /

Cornel Bărbuţ, CEO al Vegacomp Consulting

Cornel Bărbuţ, CEO al Vegacomp Consulting

Interviu cu domnul Cornel Bărbuţ, CEO al Vegacomp Consulting 

"La nivelul administraţiei centrale, este esenţială implicarea în a ajuta administraţiile locale pentru implementarea proiectelor de Smart City şi finanţarea acestora"

"Tehnologia nu este folosită suficient de bine în România în sprijinul cetăţenilor din cauza autorităţilor şi lipsei de competenţe în general şi de resurse"

Vegacomp a semnat un parteneriat cu ARSCM (Asociaţia Română de Smart Cities şi Mobilitate) pentru a coordona Proiectul numit Academia Smart City, respectiv primele cursuri de Smart City din România

Reporter: Cum a evoluat indus­tria smart city, în ultimii ani, în România? Cât de mult este folosită tehnologia în beneficiul cetăţenilor?

Cornel Bărbuţ: Industria Smart City a evoluat în România în patru ani de la zero+ la peste 100 de soluţii Smart City implementate în diverse oraşe din România. În 2015 a fost primul eveniment despre Smart City organizat în Bucureşti de către Smart Cities of România, după care în fiecare an au crescut exponenţial evenimentele legate de Smart City, ajungând ca în ianuarie 2018 să avem şi primul eveniment legat de Smart City organizat de o singură companie (Siemens, în Bucureşti). La nivel de administraţii, anul trecut, erau deja peste 100 de City Manageri din cele 330 de oraşe existente în România.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită