Bursa de Mărfuri din Moscova lansează contracte pe petrol şi aur

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Bursa de Mărfuri din Moscova (MOEX) va facilita investiţiile în instrumente financiare populare pe materii prime şi va lansa noi oportunităţi de tranzacţionare pe piaţa derivatelor pentru producătorii şi consumatorii de metale preţioase, anunţă mondovisione.com.

MOEX va lansa, în luna curentă, contracte futures şi options pe petrolul brut Light Sweet, iar din septembrie 2018 - contracte futures pe aur.

Contractele futures şi options pe petrol au fost concepute pentru a răspunde nevoilor investitorilor privaţi şi instituţionali care au pieţele de mărfuri în centrul strategiilor lor de tranzacţionare.

Contractele pe ţiţeiul Light Sweet sunt similare contractelor Light Sweet Crude Oil Futures şi Light Sweet Crude Oil Options tranzacţionate la NYMEX, parte a CME Group din SUA. Preţul de decontare pentru contractele futures de la MOEX va fi cotaţia Light Sweet Crude Oil Futures stabilită la NYMEX şi publicată pe website-ul CME Group în ziua precedentă datei de decontare a contractelor futures de referinţă pe petrol Light Sweet Crude.

Din septembrie, piaţa de mărfuri din Moscova va oferi contractele pe aur livrabil, care va fi decontat lunar. Preţul contractului va fi în ruble pe gram. Contractele vor avea ca suport activ loturi de 10 grame de aur. Livrarea va fi făcută către piaţa spot a metalelor preţioase din cadrul MOEX.

Igor Marici, director general al pieţelor de bani şi derivate din cadrul MOEX, a declarat: "Cererea de instrumente pentru piaţa de mărfuri continuă să crească. Contractul pe petrol Brent (n.r. tranzacţionat la Londra) este al treilea instrument ca popularitate pe piaţa instrumentelor derivate. Suntem încrezători că noile noastre instrumente vor crea oportunităţi pentru investitori, în vederea punerii în aplicare a ideilor lor de tranzacţionare. Mai mult, noul instrument pe aur va ajuta băncile care au operaţiuni cu metale preţioase, companiile miniere şi fabricile de metale neferoase să gestioneze mai bine riscul de preţ".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Depozitarul Central
Ecosmart
Cotnari
Flixi
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro