Dezbaterea BURSA ELECTROMOBILITATEA - problematică şi soluţiiDezbaterea BURSA ELECTROMOBILITATEA - problematică şi soluţii

Bursa de Valori Bucureşti a înregistrat în luna ianuarie o creştere de aproape 8%

Vlad Dobrea
Piaţa de Capital /

Bursa de Valori Bucureşti a înregistrat în luna ianuarie o creştere de aproape 8%

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat în ianuarie 2018 o creştere de aproape 8%, după ce indicele BET, principalul indice al pieţei de capital locale, a închis luna la un nivel de 8.370 de puncte.

Este cea mai bună lună ianuarie din ultimii şase ani pentru indicele BET, se arată într-un raport al BVB.

Avansul consemnat de bursa de la Bucureşti este al doilea cel mai mare din rândul statelor membre ale Uniunii Europene, un ritm mai mare de creştere fiind înregistrat în ianuarie 2018 doar bursa de la Atena, potrivit datelor Reuters.

Lucian Anghel, Preşedinte BVB: "Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a depăşit nivelul de 200 milioane de euro în ianuarie, pe fondul intensificării activităţii investitorilor."

Adrian Tănase, CEO BVB: "Avem un drum în faţă de parcurs pentru a ne atinge potentialul maxim de lichiditate. Pe de altă parte suntem optimişti, tot mai multe companii fiind interesate să se listeze la BVB."

Indicele BET-TR, care include şi dividendele acordate de companiile din BET, a avansat luna trecută tot cu 8% şi a ajuns la un nivel de 11.256 de puncte, se mai arată în raportul BVB.

"Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a depăşit nivelul de 200 milioane de euro în ianuarie, pe fondul intensificării activităţii investitorilor. Valoarea medie zilnică de tranzactionare pe segmentul de acţiuni a fost de 10,4 milioane euro în ianuarie, cu aproape un milion de euro peste media anului anterior," a declarat Lucian Anghel, preşedintele Consiliului de Administraţie al BVB.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility ForumConferinţa CCIB 'Excelena în afaceri. Modelul EFQM – soluţie pentru creşterea competitivităţii'
Cabinet de avocatTMPS