Bursa din Abu Dhabi vrea să lanseze tranzacţii futures în 2019

A.V.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Bursa din Abu Dhabi vrea să lanseze tranzacţii futures în 2019

Bursa de Valori din Abu Dhabi (Abu Dhabi Securities Exchange - ADX) se pregăteşte să lanseze, anul viitor, tranzacţii cu instrumente derivate, conform Bloomberg, care menţionează că, potrivit directorului executiv al pieţei, Rashed Al Blooshi, iniţial vor fi introduse transferurile cu contracte futures pe acţiuni, iar ulterior, posibil, pe indicele ADX General.

Oficialul ADX nu a dat un termen pentru lansarea tranzacţiilor.

Anunţul vine după ce, săptămâna trecută, Bursa din Arabia Saudită, cea mai mare din Orientul Mijlociu, a informat că va lansa tranzacţii futures pe indici, începând din 2019, iar contractele şi opţiunile pe acţiuni vor fi disponibile din 2020. Investitorii pot tranzacţiona deja contracte futures pe acţiunile companiilor din Emiratele Arabe Unite listate la Nasdaq Dubai, însă lichiditatea este slabă.

Totodată, Bursa din Kuweit va lansa tranzacţii cu derivate.

De menţionat că indicele principal al pieţei din Abu Dhabi a crescut cu peste 13% anul acesta, cea mai mare contribuţie în acest sens având-o evoluţia societăţilor bancare, ca urmare a fuziunilor şi achiziţiilor din domeniu.

Rashed Al Blooshi spune că piaţa pe care o conduce este în contact cu şapte companii care planifică să se listeze pe piaţa din Abu Dhabi, aşteptând "momentul optim" pentru vânzare. Majoritatea companiilor în cauză sunt din Emiratele Arabe Unite.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS