Conferinţa BURSA Tendinţe în pieţele de capital;
Dezbatere asupra problemelor pieţei noastreConferinţa BURSA Tendinţe în pieţele de capital;
Dezbatere asupra problemelor pieţei noastre

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi - 40.000 de posturi

M.F.
Companii /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Aproape 40.000 de locuri de muncă au fost oferite la bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi în cadrul şedinţei de ieri, orhanizată la nivel naţional. La acţiune au fost prezente peste 21.000 de persoane, dintre care aproape 10.000 absolvenţi de învăţământ. Au fost selectaţi în vederea încadrării 6.107 absolvenţi.

Conform Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, la bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi organizată ieri la nivel naţional, au fost oferite 38.941 locuri de muncă, iar 2.287 agenţi economici au oferit locuri de muncă în ramuri de activitate precum: restaurante şi alte activităţi de alimentaţie, industria alimentară, comerţ cu amănuntul, industria construcţiilor metalice şi a produselor din metal, fabricarea produselor textile, lucrări de geniu civil, construcţii de clădiri, activităţi de investigaţie şi protecţie etc.

Astfel, 21.559 de persoane au participat la această acţiune, dintre care 9.915 absolvenţi de învăţământ. Au fost selectaţi în vederea încadrării 6.107 absolvenţi, cei mai mulţi fiind din judeţele: Buzău - 615, Timiş - 592, Suceava - 569, Iaşi - 533, Bihor - 402.

Pentru absolvenţii cu studii superioare au fost oferite locuri de muncă în următoarele profesii: inginer în diferite ramuri de activitate, economist, analist, consilier vânzări, manager, proiectant, şef departament etc.

Meseriile pentru care au fost oferite cele mai multe locuri de muncă pentru persoanele fără studii superioare sunt: lucrător comercial, agent securitate, operator confecţioner articole textile, lăcătuş, manipulant mărfuri, electrician, casier, sudor, montator subansamble, şofer, ambalator manual, vânzător, confecţioner asamblor articole textile, operator calculator.

Cele mai multe locuri de muncă au fost oferite în municipiul Bucureşti - 7.983, Braşov - 2.100, Dolj - 1.990, Iaşi - 1.526, Galaţi - 1.443.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roRoEnergy
Cabinet de avocatTMPS