BURSELE DIN LUMEInvestitorii - interesaţi de titlurile de stat americane, în defavoarea acţiunilor

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier /

SMI

SMI

Bursele din Europa s-au înscris pe un curs negativ ieri, investitorii fiind mai interesaţi de titlurile de stat americane - datorită randamentelor - decât de acţiuni.

Titlurile companiei auto germane "Daimler" AG au coborât cu 0,1%, la 64,46 euro. Conducerea "Daimler" declară că nu există indicii că cel mai mare acţionar, miliardarul Li Shufu, intenţionează o preluare ostilă, după ce a achiziţionat anul acesta o participaţie de nouă miliarde de dolari în grupul german.

Acţiunile grupului auto german "Bayerische Motoren Werke" AG (BMW) au consemnat un declin de 1,1%, la 89,29 euro. BMW a prezentat ieri, la salonul auto de la Beijing, primul SUV electric iX3, care va fi fabricat de companie în China, cu intenţia de a exporta noul model inclusiv în Statele Unite.

Titlurile băncii elveţiene "Credit Suisse Group" AG au urcat cu 4,4%, la 16,91 franci, după ce aceasta a raportat creşterea cu 57% a profitului înainte de taxe în trimestrul întâi.

La ora 16.51 (ora României), indicele DAX al Bursei din Frankfurt a scăzut cu 1,4%, la 12.374,47 puncte, SMI al pieţei din Zurich - cu 0,8%, la 8.725,10.

În SUA, acţiunile au scăzut ieri, în deschidere, pe fondul avansului titlurilor de stat.

Titlurile "Comcast" Corp., proprietarul postului de televiziune NBC şi al studioului Universal Pictures, au pierdut 0,4%, atingând 33,23 dolari. Compania a depus o ofertă de 22 miliarde de lire sterline (31 de miliarde de dolari) pentru preluarea grupului britanic "Sky" Plc.

Acţiunile gigantului tehnologic "Apple" Inc. au urcat cu 0,2%, la 163,32 dolari. "Apple" va începe să transfere în următoarele luni miliarde de euro în Irlanda, după ce a ajuns la un acord referitor la un cont în care să fie păstrate cele 13 miliarde de euro solicitate de Uniunea Europeană ca taxe retroactive.

La ora 09.52, indicele Standard & Poor's 500 a scăzut cu 0,4%, la 2.624,53 puncte, Nasdaq Composite - cu 0,6%, la 6.964,48.

În Asia, acţiunile au scăzut ieri, urmând cursul pe care s-a înscris Wall Street-ul în ziua anterioară, pe fondul avertismentelor legate de profiturile unor companii.

Titlurile producătorului japonez de medicamente "Takeda Pharmaceutical" Co. au coborât cu 7%, la 4.510 yeni, după ce acesta şi-a majorat oferta de preluare pentru compania irlandeză "Shire" Plc.

Acţiunile grupului petrolier nipon "Inpex" Corp. s-au depreciat cu 1,8%, la 1.391 yeni, iar cele ale "PetroChina" Co. - cu 1,7%, la 5,76 dolari Hong Kong, ca urmare a declinului overnight al cotaţiilor ţiţeiului.

Indicele Nikkei 225 al Bursei din Tokyo a scăzut cu 0,3%, la 22.215,32 puncte, Hang Seng al celei din Hong Kong - cu 1%, la 30.328,15. Bursele din Australia şi Noua Zeelandă au fost închise ieri, de sărbătoarea naţională Anzac (comemorarea eroilor).

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro