Dezbaterea BURSA ELECTROMOBILITATEA - problematică şi soluţiiDezbaterea BURSA ELECTROMOBILITATEA - problematică şi soluţii

BURSELE DIN LUMEPieţele europene, la nivelul maxim al ultimelor trei săptămâni

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier /

Pieţele europene, la nivelul maxim al ultimelor trei săptămâni

Bursele din Europa au crescut ieri, în cea de-a doua zi a negocierilor comerciale dintre SUA şi China, atingând nivelul maxim al ultimelor trei săptămâni.

Titlurile lanţului francez de distribuţie "Carrefour" SA au urcat cu 2,8%, la 15,72 euro. "Bank of America" a modificat în sens pozitiv recomandarea pentru companie. O influenţă pozitivă a avut-o şi informaţia privind creşterea vânzărilor retailerilor "Morrison Supermarkets" Plc, "Tesco" Plc şi "Asda" în ultimul trimestru din 2018.

Acţiunile "Tesco" s-au apreciat cu 3,3%, la 209,20 pence.

Titlurile producătorului german de maşini de lux "Bayerische Motoren Werke" AG (BMW) au consemnat un avans de 1,6%, la 7,24 euro. Compania a vândut, anul trecut, 2,5 milioane de vehicule BMW, Mini şi Rolls Royce, ceea ce reprezintă un nivel record.

Acţiunile grupului auto german "Daimler" AG au crescut cu 2,1%, la 48,14 euro. Compania va investi în următorii ani 500 de milioane euro în dezvoltarea de camioane autonome.

Titlurile producătorului elveţian de materiale chimice pentru construcţii "Sika" AG au coborât cu 2,5%, la 122,30 franci. "Sika" a decis să cumpere rivala franceză "Parex", într-o tranzacţie de 2,5 miliarde de franci elveţieni. Aceasta este cea mai mare achiziţie a companiei elveţiene şi este menită să-i consolideze poziţia pe piaţa materialelor de construcţii.

Acţiunile "Air France KLM" SA au urcat cu 3%, la 9,74 euro. Divizia olandeză a grupului (KLM) a decis să anuleze ieri 159 de zboruri europene, spre şi dinspre aeroportul Schiphol din Amsterdam, din cauza unei furtuni.

La ora 16.30 (ora României), indicele FTSE 100 al pieţei din Londra a crescut cu 1,2%, la 6.890,47 puncte, CAC 40 al celei din Paris - cu 1,9%, la 4.808,31, DAX al Bursei din Frankfurt - cu 1,4%, la 10.894,65.

Avans la New York

Bursele din SUA au crescut ieri, în deschiderea sesiunii, în baza evoluţiilor din sectorul tehnologic.

Titlurile "Amazon.com" Inc. au urcat cu 1,9%, la 1.660 dolari. Cel mai mare retailer online a devenit luni, pentru prima dată, cea mai valoroasă companie listată din lume. La finalul şedinţei de luni a Bursei de la New York, capitalizarea companiei a ajuns la 797 de miliarde de dolari, depăşind-o pe cea a "Microsoft" Corp., care s-a situat la 789 de miliarde de dolari.

Acţiunile "Alphabet" Inc., deţinătorul "Google", au înregistrat un avans de 0,5%, la 1.081,38 dolari. Autoritatea pentru concurenţă din Turcia a des­chis, ieri, o investigaţie împotriva "Google", suspectând că algoritmii utilizaţi de companie pentru ordonarea rezultatelor căutărilor şi publicitatea ţintită nu respectă legislaţia în domeniul concurenţei.

La ora 09.52, indicele Standard & Poor's 500 a crescut cu 1%, la 2.575,92 puncte, Dow Jones Industrial Average - tot cu 1%, la 23.773,01, Nas­daq Composite - cu 0,7, la 6.872,87.

Curs mixt în Asia

Bursele din Asia au avut un curs mixt ieri. Evoluţii pozitive au fost consemnate în Japonia, Hong Kong şi Aus­tralia, iar declin - în China şi Coreea de Sud. Investitorii sunt atenţi la negocierile comerciale dintre SUA şi China, care au fos lansate luni.

Titlurile companiei auto japoneze "Nissan Motor" Co. s-au apreciat cu 0,2%, la 895 yeni. Fostul preşedinte al "Nissan", Carlos Ghosn, a dezminţit ieri, în cadrul unei audieri publice la Tribunalul din Tokyo, acuzaţiile de nereguli financiare şi a protestat împotriva detenţiei sale prelungite.

Acţiunile companiei tehnologice taiwaneze HTC Corp. au crescut cu 0,8%, la 37 de dolari raiwanezi. HTC a prezentat la CES 2019 două noi căşti pentru realitate virtuală, numite Vive Pro Eye, respectiv Vive Cosmos.

Titlurile gigantului sud-coreean "Samsung Electronics" Co. au coborât cu 1,7%, la 38.100 woni. Compania a informat că profitul său din trimestrul al patrulea din 2018 a scăzut cu 28,71% faţă de anul anterior din cauza slăbirii cererii de pe segmentul cipurilor de memorie, respectiv a sporirii competiţiei pe piaţa smartphone-urilor.

Acţiunile "Takeda Pharmaceutical" Co. au câştigat 2,3%, ajungând la 4.085 yeni. Compania farmaceutică niponă a finalizat achiziţia producătorului irlandez de medicamente "Shire" Plc.

Indicele Nikkei 225 al Bursei din Tokyo a urcat cu 0,8%, la 20.204,04 puncte, Kospi al pieţei din Seul a scăzut cu 0,6%, la 2.025,27, Taiex al celei din Taiwan - cu 0,3%, la 9.563,60.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility ForumConferinţa CCIB 'Excelena în afaceri. Modelul EFQM – soluţie pentru creşterea competitivităţii'
Cabinet de avocatTMPS