Dezbaterea BURSA ELECTROMOBILITATEA - problematică şi soluţiiDezbaterea BURSA ELECTROMOBILITATEA - problematică şi soluţii

BURSELE DIN LUMEPieţele europene şi asiatice, în declin

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier /

Pieţele europene şi asiatice, în declin

Bursele din Europa s-au înscris pe un curs negativ ieri, investitorii fiind pesimişti după scăderea consemnată în ziua anterioară de pieţele americane.

Titlurile "Compagnie de Saint Gobain" SA, societate franceză din domeniul construcţiilor, s-au depreciat cu 3,4%, la 30,91 euro. "JPMorgan" şi-a modificat în sens negativ recomandarea pentru această societate: "neutral", de la "overweight".

Acţiunile "Rotork" Plc, furnizor britanic pentru industria gazelor, s-au depreciat cu 2,6%, la 2,55 lire sterline, iar cele ale "Weir Group" Plc, furnizor pentru industria petrolieră, cu 3,9%, la 14,37 lire, după ce, marţi, compania americană "Schlumberger" Ltd. a lansat un avertisment în privinţa veniturilor pe care le realizează în America de Nord, din cauza declinului activităţii de fracturare.

Titlurile "London Stock Exchange Group" Plc, operatorul London Stock Exchange (Bursa de Valori din Londra), au urcat cu 0,7%, la 40,68 lire sterline. LSE este aproape de momentul numirii unui preşedinte care să-l înlocuiască pe Donald Brydon anul viitor, conform fnlondon.com.

La ora 16.35 (ora României), indicele FTSE 100 al pieţei din Londra a scăzut cu 1%, la 6.950,54 puncte, CAC 40 al celei din Paris - cu 1%, la 4.961,39.

Bursele de pe Wall Street au fost închise ieri, americanii cinstind memoria fostului preşedinte George H.W. Bush, care a încetat din viaţă săptămâna trecută.

În Asia, acţiunile au scăzut, din cauza temerilor legate de evoluţia economiei globale.

Titlurile companiei petroliere australiene "Santos" Ltd. s-au depreciat cu 2,2%, la 5,72 dolari australieni, iar cele ale "Woodside Petroleum" Ltd. - cu 0,5%, la 31,58 dolari australieni, ca urmare a declinului preţul ţiţeiului.

Acţiunile gigantului farmaceutic nipon "Takeda Pharmaceutical" Co. au urcat cu 1,1%, la 4.240 yeni. Compania a obţinut aprobarea acţionarilor pentru preluarea producătorului irlandez de medicamente "Shire" Plc, într-o afacere de circa 60 de miliarde de dolari.

Indicele Nikkei 225 al pieţei din Tokyo a coborât cu 0,5%, la 21.919,33 puncte, S&P/ASX 200 al Bursei din Sydney - cu 0,8%, la 5.668,40.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility ForumConferinţa CCIB 'Excelena în afaceri. Modelul EFQM – soluţie pentru creşterea competitivităţii'
Cabinet de avocatTMPS