BURSELE DIN LUMEPieţele europene urcă datorită rezultatelor companiilor

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier /

Pieţele europene urcă datorită rezultatelor companiilor

Capitalizare de piaţă de 1 trilion de dolari pentru "Apple" 

Bursele din Europa au urcat vineri, investitorii salutând rezultatele financiare ale companiilor din regiune, respectiv faptul că gigantul american "Apple" Inc. a ajuns, joi, la o capitalizare de piaţă de 1 trilion de dolari.

Titlurile grupului "Royal Bank of Scotland" Plc (RBS) din Marea Britanie au crescut cu 3,1%, la 257,80 pence. Banca a decis, la zece ani după ce a fost salvată de guvern în perioada crizei financiare, să reia plata dividendelor către investitori.

Acţiunile "Allianz" SE, cea mai mare companie de asigurări din Europa, au câştigat 0,5%, atingând 187,74 euro. Societatea germană a anunţat că este în grafic pentru a-şi îndeplini obiectivele pe 2018, după ce profitul său trimestrial a depăşit estimările.

Titlurile producătorului olandez de bere "Heineken" NV au consemnat un avans de 2,3%, la 88,84 euro. Compania a intrat într-un parteneriat de 3,1 miliarde de dolari cu societatea care controlează cel mai mare producător de bere din China, "China Resources Beer" Co., cele două firme urmărind să beneficieze de pe urma cererii pentru brandurile premium pe cea mai mare piaţă a berii din lume.

Acţiunile companiei aeriene irlandeze low-cost "Ryanair Holdings" Plc au scăzut cu 0,2%, la 12,98 euro. Piloţii angajaţi ai "Ryanair" în Irlanda se vor alătura colegilor lor din Suedia şi Belgia care vor declanşa o mişcare de protest în data de 10 august, a cincea grevă de o zi pe piaţa locală a operatorului de transport aerian.

Indicele FTSE 100 al pieţei din Londra a crescut cu 1,1%, la 7.659,10 puncte, AEX al celei din Amsterdam - cu 0,4%, la 572,29, DAX al Bursei din Frankfurt - cu 0,6%, la 12.615,76.

Avans în SUA

La New York, acţiunile au crescut vineri, după ce Departamentul Muncii a anunţat că numărul angajărilor de pe piaţa SUA s-a menţinut solid în iulie.

Titlurile gigantului tehnologic "Apple" s-au apreciat cu 0,3%, la 207,99 dolari. Joi, capitalizarea "Apple" a atins pragul de un trilion de dolari, pe fondul rezultatelor pe care le-a anunţat săptămâna trecută.

Acţiunile "Tesla" Inc. s-au depreciat cu 0,4%, la 348,17 dolari, după ce joi crescuseră cu peste 12%, după ce producătorul de maşini electrice şi-a convins investitorii că poate să genereze flux pozitiv de numerar şi să obţină profit.

Titlurile producătorului de avioane "Boeing" Co. au pierdut 0,4%, atingând 348,44 dolari. China a anunţat vineri tarife vamale pentru importurile de bunuri din SUA în valoare de aproximativ 60 de miliarde de dolari, de la gaze naturale lichefiate (LNG) la anumite aeronave, şi a ameninţat cu măsuri suplimentare.

Indicele Standard & Poor's 500 a crescut cu 0,5%, la 2.840,35 puncte, Dow Jones Industrial Average - cu 0,5%, la 25.462,58, Nasdaq Composite - cu 0,1%, la 7.812,02.

Curs mixt în Asia

În Asia, acţiunile au avut un curs mixt vineri, în contextul în care dolarul s-a apropiat de cel mai ridicat nivel din ultimele două săptămâni.

Titlurile companiei auto nipone "Suzuki Motor" Corp. au urcat cu 8,6%, la 7.005 yeni, după ce aceasta a raportat câştiguri solide.

Acţiunile "Japan Display" Inc., furnizor nipon pentru "Apple", s-au apreciat cu 0,7%, la 151 yeni, iar cele ale "AAC Technologies" Inc. din Hong Kong - cu 0,1%, la 94,55 dolari HK.

Acţiunile producătorului nipon de electronice "Panasonic" Corp. au înregistrat un plus de 2,2%, la 1.470 yeni, iar cele ale producătorului de aparate foto "Canon" Inc. - de 0,3%, la 3.585 yeni, ca urmare a scăderii monedei japoneze faţă de dolar.

Acţiunile "Commonwealth Bank of Australia", cea mai mare bancă din Australia, s-au depreciat cu 1,2% la 72,83 dolari australieni, iar cele ale "Westpac Banking" Corp., cu 1%, la 28,91 dolari australieni. Guvernul australian a făcut apel, la finele săptămânii trecute, la mai multe bănci din ţară să încerce să elimine oligopolul din industria de profil, după ce ministrul Finanţelor, Scott Morrison, a declarat că dominaţia "Big Four" pe piaţa creditelor a fost în detrimentul clienţilor.

Indicele Nikkei 225 al pieţei din Tokyo a urcat cu 0,1%, la 22.525,18 puncte, S&P/ASX 200 al celei din Sydney - cu 0,1%, la 6.234,80, Hang Seng al Bursei din Hong Kong a scăzut cu 0,1%, la 27.676,32.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS