BURSELE DIN LUMEPreţurile metalelor aduc avans la bursele europene

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier /

Bursele din Europa au crescut ieri, pe fondul redresării preţurilor metalelor.

În acest conext, titlurile "BHP Billiton" Plc., cel mai mare grup minier din lume, s-au apreciat cu 1,2%, la 1.631,60 pence, iar cele ale rivalului "Rio Tinto" Plc. - cu 1,4%, la 3.700 pence.

Titlurile operatorului de transport aerian franco-olandez "Air France-KLM" au consemnat un avans de 0,5%, la 8,97 euro. Principalele sindicate de la "Air France" susţin că este "de neconceput" numirea unui director general străin la conducerea "Air France-KLM", acestea protestând faţă de posibila numire în funcţia menţionată a canadianului Benjamin Smith.

Acţiunile grupului italian "Atlantia" SpA au înregistrat o scădere de 22%, la 18,47 euro, după ce guvernul de la Roma a început procedurile de reziliere a contractului de concesiune atribuit societăţii care gestionează tronsonul de autostradă care s-a prăbuşit marţi la Genova. Societatea în cauză, "Autostrade per l'Italia", face parte din grupul "Atlantia", controlat în proporţie de 30% de familia Benetton.

La ora 16.47 (ora României), indicele FTSE 100 al pieţei din Londra a crescut cu 0,6%, la 7.542,60 puncte, CAC 40 al celei din Paris - cu 0,5%, la 5.329,83.

Pe Wall Street, acţiunile au urcat ieri, în deschidere, după apariţia informaţiei conform căreia China va trimite un oficial în SUA pentru reluarea negocierilor comerciale.

Titlurile "Freeport-McMoRan" Inc., cel mai mare producător de cupru din SUA, au câştigat 3,9%, ajungând la 14,19 dolari.

Acţiunile "Tesla" Inc. s-au depreciat cu 0,9%, la 335,67 dolari. Autorităţile federale americane au trimis citaţii companiei "Tesla", în cadrul unei investigaţii prin care vor să afle dacă directorul general Elon Musk a spus adevărul atunci când a afirmat pe Twitter, săptămâna trecută, că a asigurat finanţarea necesară pentru delistarea producătorului de automobile electrice, potrivit unei surse citate de MarketWatch.

La ora 10.00, indicele Standard & Poor's 500 a crescut cu 0,7%, la 2.837,14 puncte, Dow Jones Industrial Average - cu 1,3%, la 25.483,90.

În Asia, acţiunile au scăzut ieri, în majoritate, pe fondul temerilor legate de perspectivele economiei globale, în contextul războiului comercial.

Titlurile producătorului australian de aur "Evolution Mining" Ltd. s-au depreciat cu 2,1%, la 2,85 dolari aus-tralieni, ca urmare a declinului cotaţiei metalului preţios până aproape de cel mai redus nivel din ultimele 19 luni.

Acţiunile "PetroChina" Co. au scăzut cu 1% pe piaţa din Hong Kong, la 5,74 dolari HK, pe fondul declinului cu 3% al cotaţiilor de pe piaţa de profil.

Indicele S&P/ASX 200 al Bursei din Sydney a coborât cu 0,01%, la 6.328,30 puncte, Hang Seng al pieţei din Hong Kong - cu 0,8%, la 27.100,06.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. erau doua satisfactii dure acum ambele sint jos devalorizate din cauza ca nu se anunta un mare razboi ..,mn in anul 1998 aurul era cotat la 200 de dolarin gramul un apartament in bucuresti se vindea cu 7500 de dolari un dolar era 0.8 ron isarescu era la pupitru o intreprindere se vindea cu 50000 mii de dolari la babuini vreau sa spun ca apartamentul din buc. era pe centru in unirii nou acum am auzit ca se vinde cu 500000 usd faceti socoteala si datimi un raspuns ,...,mnbv

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS