GALA revistei BURSA ConstrucţiilorGALA revistei BURSA Construcţiilor

BURSELE DIN LUMESectorul tehnologic impulsionează pieţele europene

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier /

Sectorul tehnologic impulsionează pieţele europene

Bursele din Europa au încheiat în creştere ultima zi a săptămânii trecute, pe fondul evoluţiilor din sectorul tehnologic.

Titlurile "Nokia" Oyj, producător finlandez de telefoane mobile, au urcat cu 3,1%, la 4,90 euro. Analiştii spun că dificultăţile prin care trece grupul chinez "Huawei Technologies" Co. sunt pozitive pentru "Nokia".

Acţiunile companiei petroliere britanice BP Plc s-au apreciat cu 2,3%, la 5,15 lire sterline, iar cele ale "Total" SA din Franţa - cu 1,7%, la 48,16 euro. Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi statele aliate au ajuns, vineri, la un acord privind reducerea producţiei de ţiţei cu 1,2 milioane de barili pe zi.

Titlurile lanţului britanic de distribuţie "Tesco" Plc au câştigat 2,7%, ajungând la circa 2 lire. "Exane BNP Paribas" şi-a modificat în sens pozitiv recomandarea pentru acţiunile "Tesco": "neutral", de la "underperform". Indicele FTSE 100 al pieţei din Londra a crescut cu 1,1%, la 6.778,11 puncte, CAC 40 al celei din Paris - cu 0,7%, la 4.813,13.

În SUA, acţiunile au scăzut vineri, din cauza publicării unor date sub aşteptări privind piaţa muncii.

Titlurile reţelei de socializare "Facebook" Inc. s-au depreciat cu 1,6%, la 137,42 dolari. Compania a fost amendată cu 11,4 milioane de dolari în Italia, pentru lipsă de transparenţă în privinţa folosirii datelor utilizatorilor.

Acţiunile lanţului de retail "Sears Holdings" Corp. au avut un preţ neschimbat, de 0,27 dolari. "ESL Investments" Inc., fond speculativ deţinut de preşedintele "Sears Holdings" Corp., Eddie Lampert, a lansat o ofertă estimată la 4,6 miliarde de dolari pentru cumpărarea lanţului de distribuţie aflat în faliment.

Indicele Standard & Poor's 500 a scăzut cu 2,3%, la 2.633,08 puncte, Dow Jones Industrial Average - cu 2,2%, la 24.388,95.

În Asia, pieţele au încheiat ziua de vineri pe un curs mixt, după ce, joi, bursele americane dădeau semne de redresare.

Titlurile producătorului nipon de ţiţei "Japan Petroleum" au coborât cu 2,2%, la 2.306 yeni, iar cele ale "Inpex" Corp. - cu 1,1%, la 1.182 yeni, după ce prima zi a reuniunii OPEC de la Viena (joi) se încheiase fără un acord privind producţia viitoare.

Acţiunile "IOOF Holdings" Ltd., administrator de active din Australia, s-au depreciat cu 35,8%, la 4,60 de dolari australieni. Autoritatea de reglementare prudenţială a descalificat cinci angajaţi pentru că nu au acţionat în interesul clienţilor.

Indicele Nikkei 225 al pieţei din Tokyo a crescut cu 0,8%, la 21.678,68 puncte, S&P/ASX 200 al Bursei din Sydney - cu 0,4%, la 5.681,50.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility Forum
Cabinet de avocatTMPS