BVBAproximativ 24% din rulaj, asigurat de titlurile SNP

Vlad Dobrea
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Aproximativ 24% din rulaj, asigurat de titlurile SNP

BET-FI singurul indice pe minus  

Lichiditatea înregistrată ieri la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a crescut la 24,07 milioane de lei (5,17 milioane de euro), peste rulajul consemnat în prima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii de doar 14 milioane de lei, dar sub valoarea medie zilnică a acestui an, de circa 42 de milioane de lei, în contextul în care prin piaţa "deal" nu a fost realizată nicio tranzacţie.

În raportul zlinic al societăţii, echipa de la Prime Transaction notează: "Cu excepţia indicelui BET-FI care a scăzut cu 0,43%, toţi ceilalţi indici au înregistrat creşteri. Cel mai mare avans a fost consemnat de BET-NG, indicele companiilor din sectorul energetic urcând azi cu 1,41%. Creşterea BET-NG a fost determinată în mare măsură de avansul de 2,42% înregistrat de titlurile OMV Petrom (SNP). Totodată, acţiunile SNP au fost şi pe primul loc în topul lichidităţii, asigurând 24% din rulajul de azi. Un alt indice care s-a remarcat este BET-TR, indicele BET ce ia în calcul şi dividendele oferite de companiile incluse, care a închis la maximul istoric. Acest indice a fost lansat în septembrie 2014, având însă valoarea de start din 21 septembrie 2012. Creşterile de azi vin într-un context în care pe bursele internaţionale se manifestă un sentiment de euforie, iar indicii americani S&P 500 şi Nasdaq au atins noi maxime istorice".

În piaţa "regular", topul lichidităţii este condus de acţiunile SNP, care au înregistrat transferuri în valoare de 5,84 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului fiind de 0,338 lei, în creştere cu 2,42%.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de titlurile Banca Transilvania (TLV), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 2,36 lei/titlu, în aprecire cu 0,64%, valoarea tranzacţionată cu titlurile societăţii bancare însumând 4,33 milioane de lei.

Acţiunile Brd - Groupe Societe Generale (BRD) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 14,1 lei, în urcare cu 0,71%, pe fondul unei valori transferate de 4,28 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile Fondul Proprietatea (FP), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 0,93 lei/titlu, în stagnare, în contextul unui rulaj de 2,56 milioane de lei.

Indicele BET, al celor mai lichide treisprezece acţiuni ale bursei, cu excepţia SIF-urilor, a avut un avans de 0,87%, iar indicele BET Plus, al celor mai lichide 40 de acţiuni de la BVB, a avut o creştere de 0,75%, în timp ce indicele BET-XT, ce include în structura sa cele mai tranzacţionate 25 de titluri de la bursa noastră a avut o apreciere de 0,67%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Transilvania Construcţii" (COTR): +12,50%

2. "Petrolexportimport " (PEI): +6,87%

3. "Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagra" (EFO): +4,24%

4. "Turism Felix" (TUFE): +3,33%

5. "Oil Terminal" (OIL): +3,29%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Conted" (CNTE): -14,86%

2. "Electroarges "(ELGS): -4,37%

3. "Bermas " (BRM): -4,35%

4. "Teraplast " (TRP): -3,71%

5. "Iar Brasov" (IARV): -3,30%

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS