Conferinţa BURSA Tendinţe în pieţele de capital;
Dezbatere asupra problemelor pieţei noastreConferinţa BURSA Tendinţe în pieţele de capital;
Dezbatere asupra problemelor pieţei noastre

BVBAproximativ 42% din rulaj, asigurat de BRD

Vlad Dobrea
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Aproximativ 42% din rulaj, asigurat de BRD

Scădere de 0,53% pentru BET-NG 

Volumul de tranzacţionare înregistrat în şedinţa de la mijlocul săptămânii a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a fost de 33,45 milioane de lei, dintre care aproximativ 42% din rulaj a fost asigurat de titlurile BRD în contextul în care a fost şi o tranzacţie consemnată pe piaţă «deal» cu 500.000 de acţiuni ale societăţii bancare.

Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct al societăţii de brokeraj Tradeville, ne a transmis: "Astăzi (n.r. ieri), indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut o evoluţie mixtă, în pofida unei zile de creşteri pe principalele burse vest-europene. Indicele BET a câştigat 0,09% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între -0,53% (BET-NG) şi +0,13% (BETPlus). Valoarea totală a tranzacţiilor cu acţiuni de pe piaţa reglementată a fost de 6,8 milioane de euro, mult sub media zilnică de 8,88 milioane de euro înregistrată de la începutul anului.

Cel mai mare avans pe segmentul principal, în afara indicelui BET, l-au înregistrat acţiunile Energopetrol (PTR) cu +14,18%, pe fondul tranzacţionării unui volum de acţiuni în valoare de aproximativ 14 lei. În cadrul indicelui BET, preţul titlurilor Fondul Proprietatea (FP) a avut cea mai bună evoluţie (+1,12%), în condiţiile în care pe acest simbol s-a tranzacţionat un volum de acţiuni aflat aproape de media ultimelor şase luni. Cea mai mare scădere din afara indicelui principal al pieţei reglementate au înregistrat-o astăzi (n.r. ieri) acţiunile Mecanică Fină (MECE) cu -14,63%, volumul de acţiuni tranzacţionate fiind mic în valoare absolută, dar aproape de media ultimelor 6 luni pentru această acţiune. Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile Romgaz (SNG, -1,98%) pe fondul unui volum de acţiuni aflat aproape de media tranzacţionată în ultimele şase luni pentru acest simbol".

În piaţa "regular", topul lichidităţii este condus de acţiunile BRD, care au înregistrat transferuri în valoare de 7,28 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului fiind de 13,7 lei, în stagnare.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de Banca Transilvania (TLV), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 2,35 lei/titlu, în apreciere cu 0,21%, valoarea tranzacţionată însumând 5,08 milioane de lei.

Acţiunile OMV Petrom (SNP) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 0,347 lei, în urcare cu 0,58%, pe fondul unei valori transferate de 2,65 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile FP, care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 0,905 lei/titlu, în contextul unui rulaj de 2,15 milioane de lei.

Pe piaţa "deal" s-a înregistrat o singură tranzacţie, încheiată cu titlurile BRD, în valoare de 6,89 milioane de lei, la preţul unitar de 13,78 lei/acţiune, cu 0,58% peste referinţă.

Indicele BET, al celor mai lichide treisprezece acţiuni ale bursei, cu excepţia SIF-urilor, a avut o creştere de 0,09%, în timp ce indicele BET-XT, ce include în structura sa cele mai tranzacţionate 25 de titluri de la bursa noastră a coborât cu 0,04%.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus FP, s-a depreciat cu 0,15%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Energopetrol" (ENP): +14,18%

2. "Ropharma" (RPH): +8,00%

3. "Dafora" (DAFR): +4,00%

4. "Oil Terminal" (OIL): +2,13%

5. "Farmaceutica Remedia " (RMAH): +1,82%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Mecanica Fină" (MECE): -14,63%

2. "Uamt"(UAM): -6,90%

3. "Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră" (EFO): -2,23%

4. "BRK Financial Group" (BRK): -2,06%

5. "Vrancart" (VNC): -2,02%

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roRoEnergy
Cabinet de avocatTMPS