BVBCirca jumătate din volum, realizat cu titlurile Electrica

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Circa jumătate din volum, realizat cu titlurile Electrica

Scădere de 0,84% pentru BET-FI 

Aproximativ jumătate (45,66%) din rulajul consemnat în şedinţa de tranzacţionare de ieri a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), de 41,37 milioane de lei (8,88 milioane de euro), a fost realizat cu acţiunile Electrica (EL), care au înregistrat transferuri în valoare de 18,89 milioane de lei, cotaţia emitentului scăzând cu 0,17%, până la preţul de 11,48 lei/unitate.

Indicele BET, al celor mai lichide treisprezece titluri de la bursă, cu excepţia SIF-urilor, a crescut cu 0,21%, în timp ce indicele financiar BET-FI a coborât cu 0,84%, cea mai importantă oscilaţie a unui coş de acţiuni din şedinţa bursieră de ieri.

Dragoş Mesaroş, director de tranzacţionare în cadrul societăţii de brokeraj Goldring, ne-a precizat: "Am avut parte de o şedinţă marcată de indecizie, cu oscilaţii mixte şi reduse ale indicilor BVB, evoluţie oarecum în ton cu cea a pieţelor externe.

Lichiditatea a fost redusă (n.r. sub media acestui an, de 56,05 milioane de lei), singurii emitenţi care au înregistrat transferuri cu o valoare mai mare fiind Electrica, care conduce şi topul rulajului şi Fondul Proprietatea (FP)".

Locul al doilea în clasamentul lichidităţii din piaţa "regular" a fost ocupat de titlurile FP, transferurile cu acţiunile societăţii însumând 11,98 milioane de lei, preţul de închidere al cotaţiei FP fiind de 0,96 lei/unitate, în creştere cu 0,1%.

Acţiunile OMV Petrom (SNP) au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 0,3495 lei, în urcare cu 1,16%, pe fondul unei valori a transferurilor de 2,04 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile Romgaz (SNG), care au încheiat ziua bursieră la preţul de 37,45 lei/acţiune, în contextul unui rulaj de 1,99 milioane de lei, în stagnare.

Pe piaţa "deal" nu a avut loc niciun transfer.

Indicele BET-Plus, al celor mai tranzacţionate 40 de acţiuni de la BVB, s-a apreciat cu 0,16%, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a avut o depreciere de 0,03%.

Indicele BET-XT, al celor mai tranzacţionate 25 de acţiuni ale bursei, a urcat cu 0,01%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Energopetrol" (ENP): +11,92%

2. "Compa" (CMP): +3,09%

3. "Socep" (SOCP): +2,78%

4. "Impact Developer & Contractor" (IMP): +2,50%

5. "Conpet" (COTE): +1,81%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Amonil" (AMO): -10,00%

2. "Prefab" (PREH): -7,14%

3. "Altur" (ALT): -6,15%

4. "SIF Muntenia" (SIF4): -4,69%

5. "Aerostar" (ARS): -3,47%

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Depozitarul Central
Cotnari
Flixi
Erfi

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo