BVBFără transferuri de tip "deal" - lichiditatea rămâne sub media anului

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Fără transferuri de tip "deal" - lichiditatea rămâne sub media anului

Creştere de 3% pentru acţiunile Banca Transilvania  

Rulajul înregistrat în şedinţa de tranzacţionare de la mijlocul săptămânii la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a fost de 31,57 milioane de lei, peste cel din şedinţa anterioară, de 18,09 milioane de lei, dar sub cel mediu înregistrat în acest an, de 49,86 milioane de lei, în condiţiile în care prin piaţa "deal" nu a fost înregistrat niciun transfer.

Anca Păltineanu, analist de investiţii în cadrul casei de brokeraj Tradeville, ne-a transmis: "Astăzi (n.r. ieri), indicii Bursei de Valori Bucureşti au avut o evoluţie în general pozitivă, asemănătoare cu cea din principalele burse europene şi cele americane, care au crescut în prima parte a zilei. Indicele BET a câştigat +0,27% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între -0,55% pentru BET-NG şi +0,33% pentru BET-BK. Valoarea totală a tranzacţiilor din piaţa reglementată a fost de 6,64 milioane de euro, sub media zilnică de circa 11 milioane de euro înregistrată de la începutul anului.

Cel mai mare avans pe segmentul principal, în afara indicelui BET, l-au înregistrat acţiunile Zentiva (SCD), cu +6,56%, pe fondul tranzacţionării unui volum aflat mult sub media ultimelor şase luni. În cadrul indicelui BET, preţul titlurilor Banca Transilvania (TLV) a avut cea mai bună evoluţie, +3,08%, în condiţiile în care pe acest simbol s-a tranzacţionat un volum de acţiuni aflat sub media ultimelor şase luni. Cea mai mare scădere din piaţa reglementată au înregistrat-o astăzi (n.r. ieri) acţiunile Carbochim (CBC), cu -14,62%, volumul de acţiuni tranzacţionate fiind mult sub media ultimului semestru. Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile Electrica (EL), -2,36%, pe fondul unui volum de acţiuni aflat sub media tranzacţionată în ultimele şase luni pentru acest simbol".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile BRD - Groupe Societe Generale (BRD), care au avut un rulaj de 7,95 milioane de lei, cotaţia băncii încheind şedinţa de tranzacţionare la preţul de 11,9 lei, în creştere cu 0,85%.

Titlurile SIF Transilvania (SIF3) au urcat cu 4,17%, la 0,25 lei/acţiune, pe fondul unei valori tranzacţionate de 5,23 milioane de lei.

Cea de-a treia poziţie în topul rulajului a fost ocupată de acţiunile OMV Petrom (SNP), care s-au depreciat cu 0,58%, până la preţul de 0,345 lei, în contextul unui rulaj de 4,8 milioane de lei.

Titlurile TLV au înregistrat transferuri de 3,81 milioane de lei, preţul acţiunii instituţiei bancare încheind şedinţa de tranzacţionare la 1,876 lei.

Indicele BET Plus, ce include cele mai lichide 40 de acţiuni ale bursei, s-a apreciat cu 0,31%, în timp ce indicele BET­-FI, al sectorului financiar, a scăzut cu 0,39%.

Indicele BET-XT, al celor mai tranzacţionate 25 de acţiuni de la BVB, a avut un avans de 0,14%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Zentiva" (SCD): +6,56%

2. "Şantierul Naval Orşova" (SNO): +6,40%

3. "Oltchim" (OLT): +5,99%

4. "SIF Transilvania" (SIF3) +4,17%

5. "Banca Transilvania" (TLV): +3,08%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Carbochim" (CBC): -14,62%

2. "Electroputere"(EPT): -10,53%

3. "Condmag" (COMI): -6,25%

4. "Oil Terminal" (OIL): -5,63%

5. "SIF Banat - Crişana" (SIF1): -2,71%

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS