Conferinţa BURSA Antreprenoriat fără genConferinţa BURSA Antreprenoriat fără gen

BVB / GABRIEL ROTARU, INTERCAPITAL INVEST:"Valoarea totală a tranzacţiilor a intrat sub pragul de alarmă de 20 milioane lei"

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

"Valoarea totală a tranzacţiilor a intrat sub pragul de alarmă de 20 milioane lei"

Cinci dintre indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de vineri în scădere, în contextul în care a fost înregistrată o lichiditate de 17,91 milioane de lei (4 milioane de euro).

Gabriel Rotaru, trader în cadrul Intercapital Invest, ne-a declarat: "Datele mai bune privind locurile de muncă raportate în SUA, peste aşteptările analiştilor, au readus pe plus indicii americani, care recuperează în primele ore de la deschidere destul de mult din pierderile şedinţei anterioare. Sfârşitul de săptămână găseşte piaţa internă mai mult în staţionare. Evoluţia mixtă a blue chip-urilor de la BVB nu a lăsat loc de mişcare prea mare indicelui BET, acesta închizând în apropiere de zona zero". În ceea ce priveşte evoluţia titlurilor, domnul Rotaru a punctat: "Spred-ul mare dintre cotaţiile de cumpărare şi vânzare la Transelectrica a făcut ca preţul acţiunilor să se mişte pe durata şedinţei pe o plajă între 0% şi 1,5%, în funcţie de cerere sau oferta afişată în anumite momente. Până la urmă, acţiunile TEL au încheiat şedinţa în partea superioară a intervalului de fluctuaţie, fără schimburi de pachete importante. De fapt, scăderea rulajelor s-a constatat la multe din companiile considerate lichide, valoarea totală a tranzacţiilor intrând vineri sub pragul de alarmă de 20 milioane lei".

Marcel Murgoci, director operaţiuni la Estinvest Focşani, a precizat: "Lichiditatea de astăzi (vineri, n.r.) de pe Bursă a fost una destul de slabă, în condiţiile în care indicii au evoluat mixt. Putem observa faptul că aceştia nu s-au aliniat cu evoluţia burselor externe. Ca volum de tranzacţionare, s-au remarcat acţiunile BRD şi ale Băncii Transilvania".

Topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "BRD - Groupe Société Générale" (BRD), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 4,96 milioane de lei. Cotaţia BRD a urcat cu 0,87% la 11,66 lei/unitate.

Titlurile "Banca Transilvania" (TLV) s-au depreciat cu 0,62%, la 2,415 lei/unitate, în urma unui rulaj de 4,09 milioane de lei.

Tot vineri, au fost schimbate acţiuni "Fondul Proprietatea" (FP) de 2,83 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 0,813 lei/unitate, în creştere cu 0,12%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Romgaz" (SNG), cu un rulaj de 0,67 milioane de lei. Cotaţia SNG a scăzut cu 0,36%, ultimul preţ fiind de 28 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" nu au fost consemnate tranzacţii.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a coborât cu 0,02%, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a scăzut cu 0,04%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a apreciat cu 0,05%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a coborât cu 0,01%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a stagnat.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS