BVB/ ÎN SESIUNEA DE IERIDigi Communications, pe primul loc în topul lichidităţii

A.M.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Digi Communications, pe primul loc în topul lichidităţii

Prime Transaction: "Indicii au înregistrat evoluţii preponderent ascendente" 

Rulajul înregistrat în şedinţa de tranzacţionare de ieri a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a fost de 13,53 milioane de lei, acesta fiind sub valoarea medie zilnică a anului curent, de circa 42,50 de milioane de lei.

Brokerii de la Prime Transaction notează, în raportul zilnic al companiei: "Indicii au înregistrat astăzi (n.r. ieri) evoluţii preponderent ascendente. Singurul care a scăzut este BET-BK (-0,06%). Ceilalţi indici au înregistrat creşteri cuprinse între 0,12% pentru BET-NG şi +0,33% în cazul BET-FI.

Şedinţa a fost una apatică, valoarea tranzacţiilor fiind de numai 2,91 milioane euro. În mod suprinzator, pe primul loc în topul lichidităţii avem Digi Communications N.V. (DIGI), care a luat, astfel, locul celor 2-3 companii care împărţeau în mod tradiţional această poziţie. În cadrul indicelui BET există o egalitate între numărul companiilor care au crescut şi cele care au scăzut. Variaţii de pes-te 1% au fost înregistrate de Conpet (COTE) +1,88%, Fondul Proprietatea (FP) +1,12%, iar la polul opus, Transgaz (TGN) -1,57%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de DIGI, cu transferuri în valoare de 3,34 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului fiind de 27,45 lei, în scădere cu 0,90%.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de acţiunile Banca Transilvania (TLV), care au încheiat şedinţa de ieri la preţul unitar de 2,34 lei/titlu, valoarea tranzacţionată cu titlurile emitentului însumând 1,90 milioane de lei, în stagnare.

Acţiunile Fondul Proprietatea (FP) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 0,90 lei, pe fondul unei valori transferate de 1,88 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de BRD - Groupe Societe Generale (BRD), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 13,88 lei/titlu, în scădere cu 0,14%, în contextul unui rulaj de 1,52 milioa-ne de lei.

A fost înregistrată o singură tranzacţie pe piaţa "deal", în valoare de 523.600,00 lei, cu titluri "MedLife" (M), aceasta fiind încheiată la preţul unitar de 28 lei/acţiune.

Indicele BET, al celor mai lichide treisprezece acţiuni al bursei, cu excepţia SIF-urilor, a avut un avans de 0,22%. Indicele BET-XT, ce include în structura sa cele mai tranzacţionate titluri de la bursa noastră, a avut o creştere de 0,16%.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Vrancart" (VNC): +8,99%

2. "Electroputere" (EPT): +8,70%

3. "Bermas" (BRM): +6,80%

4. "Purcari Wineries Public Company" (WINE):+3,28%

5. "Zentiva" (SCD): +3,03%

---

Topul celor mai mari scăderi

1. "Petrolexportimport" (PEI): -14,12%

2. "Dafora" (DAFR): -7,32%

3. "Condmag" (COMI): -6,25%

4. "Amonil" (AMO): -3,23%

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Stie cineva ce cauta Darius Valcov in guvern si de ce nu si-a luat pastilele?

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS