BVBLichiditate de numai 2,91 milioane de euro

A.M.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Lichiditate de numai 2,91 milioane de euro

Peste 30% din rulaj, dat de acţiunile Banca Transilvania 

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a ieşit în evidenţă, în şedinţa de ieri, printr-un rulaj de numai 2,9 milioane de euro, cu mult sub valoarea medie a acestui an, de circa 9,3 milioane de lei, în contextul în care prin piaţa "deal" nu a fost realizat niciun transfer.

Brokerii de la Prime Transaction notează, în raportul zilnic al companiei: "Evoluţii preponderent ascendente ale indicilor BVB, cuprinse între -0,14% pentru BET-NG şi +0,04% în cazul BET şi BET-FI.

Sedinţa de azi a fost anemică, valoarea tranzacţiilor cu acţiuni fiind de doar 12,2 milioane lei. Titlurile Banca Transilvania (TLV) au fost astăzi (n.r. ieri) în topul lichidităţii, asigurând, din nou, peste 30% din lichiditate. Din cadrul indicelui BET, cea mai mare creştere a fost înregistrată de acţiunile Conpet (COTE) care au avansat cu 2,4%. Un alt emitent care s-a remarcat este BRD Societe Generale (BRD), cu o creştere de 1%, emitentul fiind, totodată, pe locul al doilea în topul lichidităţii. La polul opus găsim acţiunile (n.r. din indicele BET) MedLife (M), care au scăzut cu 2,91%, pe un rulaj de 159,5 mii lei. Valoarea totală a tranzacţiilor a fost de 13,5 milioane lei, din care 0,98 milioane lei tranzacţii cu produse structurate." .

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de TLV, cu transferuri în valoare de 3,89 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului fiind de 2,305 lei, în stagnare.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de BRD, care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 14,08, lei/titlu, valoarea tranzacţionată cu titlurile emitentului însumând 1,7 milioane de lei.

Acţiunile Romgaz (SNG), au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 32,4 lei, în stagnare, pe fondul unei valori transferate de 1,32 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile Fondul Proprietatea (FP), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 0,89 lei/titlu, acelaşi nivel cu cel consemnat în şediţa anterioară, în contextul unui rulaj de 1,01 milioane de lei.

Indicele BET Plus, al celor mai lichide 40 de acţiuni ale bursei, a avut o creştere de 0,03%, apreciere similară cu cea a indicelui BET-XT, ce include în structura sa cele mai tranzacţionate 25 titluri de la BVB.

Indicele BET-BK, reperul fondurilor de investiţii s-a depreciat cu 0,05%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Cemacon" (CEON): +6,40%

2. "SIF Hoteluri " (CAOR): +6,25%

3. "Prebet Aiud" (PREB): +4,11%

4. "Oil Terminal" (OIL): +3,81%

5. "Electromagnetica" (ELMA): +3,73%

--

Topul celor mai mari scăderi

1. "Electroputere " (EPT): -14,81%

2. "Prodplast" (PPL): -9,23%

3. "VES" (VESY): -4,72%

4. " IAR Brasov" (IARN): -3,22%

5. " MedLife" (M): -2,91%

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS