BVBLichiditatea se menţine sub media anului

Vlad Dobrea
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Lichiditatea se menţine sub media anului

BET-FI, singurul indice pe minus  

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în şedinţa de ieri, un rulaj în creştere de 21,99 milioane de lei, aproape dublu faţă de rulajul consemnat în şedinţa bursieră anterioară de 12,3 milioane de lei, dar sub valoarea medie zilnică a acestui an, de circa 42 de milioane de lei.

În raportul zlinic al societăţii, echipa de la Prime Transaction notează: "Cu excepţia BET-FI, care a scăzut cu 0,04%, toţi ceilalţi indici au înregistrat creşteri. Cel mai mare avans a fost consemnat de BET-NG, +0,67%. Valoarea tranzacţiilor a fost de 4,74 milioane euro, aproape dublu comparativ cu şedinţa precedentă. Însă, creşterea a fost determinată în mare măsură de dealul prin care a fost transferat 25,83% din capitalul MAT SA Craiova (MTCR), cel mai probabil fiind vorba de un exit al SIF Oltenia (SIF5). Din indicele BET, doar două companii au înregistrat scăderi: Conpet (COTE) -1,14% şi BRD Societe Generale (BRD) -0,70%. Alte trei au stagnat şi opt au înregistrat creşteri, dintre care amintim Digi Communications N.V. (DIGI) +2,24% şi Transgaz (TGN) +1,39%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii este conduns de acţiunile Fondul Proprietatea (FP), care au înregistrat transferuri în valoare de 2,44 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului fiind de 0,92 lei, în creştere cu 0,44%.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de Banca Transilvania (TLV), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 2,36 lei/titlu, în aprecire cu 0,64%, valoarea tranzacţionată însumând 1,7 milioane de lei.

Acţiunile BRD au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 14,1 lei, în coborâre cu 0,70%, pe fondul unei valori transferate de 1,6 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile Romgaz (SNG), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 32,7 lei/titlu, în apreciere cu 0,46%, în contextul unui rulaj de 1,33 milioane de lei.

Pe piaţa "deal" au fost înregistrate două tranzacţii cu titlurile TLV, în valoare de 2,27 milioane de lei, la preţul unitar de 2,345 lei/acţiune, în stagnare.

Indicele BET, al celor mai lichide treisprezece acţiuni ale bursei, cu excepţia SIF-urilor, a avut o creştere de 0,44%, iar indicele BET Plus, al celor mai lichide 40 de acţiuni de la BVB, a avut o apreciere de 0,45%, în timp ce indicele BET-XT, ce include în structura sa cele mai tranzacţionate 25 de titluri de la bursa noastră a avut o urcare de 0,33%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Rompetrol Rafinare" (RRC): +9,09%

2. "Rompetrol Well Services" (PTR): +5,92%

3. "Prebet" (PREB): +5,88%

4. "Turism Felix" (TUFE): +4,51%

5. "Digi Communications" (DIGI): +2,24%

--

Topul celor mai mari scăderi

1. "Electroputere" (EPT): -4,17%

2. "Condmag"(COMI): -3,45%

3. "BRK Financial Group" (BRK): -2,78%

4. "Vrancart" (VNC): -2,33%

5. "Electromagnetica" (ELMA): -2,24%

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Lichiditate sub nivel unele compani nu au tranzacti luni intregi ..bvb neatractiva din toate punctele nu atrag in nici un fel investitori si scos o carte de 50 de file ....

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS