BVBLichiditatea se menţine sub media anului

A. I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Lichiditatea se menţine sub media anului

Creştere de 0,49% pentru BET-FI  

Lichiditatea consemnată în penultima zi bursieră a săptămânii a fost de 8,73 milioane de euro, peste valoarea înregistrată în şedinţa anterioară, de circa 5,8 milioane, dar sub media acestui an, de 9,38 milioane de lei.

În raportul zilnic al societăţii, brokerii de la Prime Transaction au detaliat evoluţia de ieri a pieţei: "Indicii BVB au înregistrat astăzi (n.r. ieri) evoluţii mixte, cuprinse între -0,23% în cazul BET şi +0,49% pentru BET-FI.

Valoarea totală a tranzacţiilor de astăzi (n.r. ieri) a depăşit 40 de milioane de lei, transferurile cu acţiunile Banca Transilvania (TLV) asigurând 22,7% din rulajul zilei. Astăzi (n.r. ieri) a fost ex-date (n.r. prima zi după care cei care vor cumpăra acţiuni nu vor mai beneficia de acţiuni gratuite) la Banca Transilvania pentru operaţiunea de majorare de capital social, cu acordarea de acţiuni gratuite (10,85%), titlurile TLV înregistrând o apreciere de 1,11% faţă de preţul de referinţă. S-au mai remarcat astăzi (n.r. ieri) acţiunile BRD - Societe Generale (BRD) care au scăzut cu 3,31% în contextul publicării rezultatelor financiare semestriale. Tot astăzi (n.r. ieri) a publicat şi OMV Petrom (SNP) rezultatele pentru primul semestru din 2018, titlurile SNP înregistrând o scădere de 0,93%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile TLV, cu transferuri în valoare de 9,16 milioane de lei, ultima cotaţie a societăţii bancare fiind de 2,28 lei.

Locul al doilea în topul lichidităţii bursei a fost ocupat de acţiunile BRD, care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 13,44 lei/titlu, valoarea tranzacţionată cu titlurile emitentului însumând 7,25 milioane de lei.

Acţiunile Romgaz (SNG) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 31 lei, în urcare cu 0,98%, pe fondul unei valori transferate de 7,03 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile Fondul Proprietatea (FP), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 0,72 lei/titlu, în scădere cu 0,57%, în contextul unui rulaj de 6,94 milioane de lei.

Pe piaţa "deal" au fost consemnată două tranzacţii cu titlurile SIF Banat-Crişana (SIF1), însumând de 3,33 milioane de lei, la preţul unitar de 2,67 de lei, cu 0,75% peste referinţă.

Indicele BET Plus, al celor mai lichide 40 de acţiuni ale bursei, s-a depreciat cu 0,17%, iar indicele BET-XT, ce cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni de la bursă, a scăzut cu 0,1%.

Indicele sectorului energetic şi al utilităţilor, BET-NG, a urcat cu 0,2%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a stagnat.

Topul celor mai mari creşteri 

1. Amonil" (AMO): +14,29%

2. "Cemacon" (CEON): +9,13%

3. "Electrocontact" (ECT): +3,70%

4. "Alumil" (ALU): +3,07%

5. "Patria Bank" (PBK): +2,89%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Altur" (ALT): -8,51%

2. "Turism Felix" (TUFE): -4,03%

3. "BRD - Groupe Societe Generale" (BRD): -3,31%

4. "Erste Group Bank" (EBS): -1,88%

5. "Ropharma" (RPH): -1,41%

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS