BVBLichiditatea se meţine sub media anului

VLAD DOBREA
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Lichiditatea se meţine sub media anului

Şedinţa de tranzacţionare de la mijlocul săptămânii a fost caracterizată printr-o evoluţie preponderent negativă a cotaţiilor bursiere, şapte dintre cei nouă indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) încheind ziua în scădere.

Valoarea tranzacţionată a urcat la 28,06 milioane de lei, peste rulajul consemnat în şedinţa bursieră anterioară de 24 milioane de lei, dar sub valoarea medie zilnică a acestui an, de circa 42 de milioane de lei.

Anca Păltineanu, analist de investiţii în cadrul societăţii de brokeraj Tradeville, a detaliat evoluţia de ieri a bursei noastre: "Astăzi (n.r ieri), indicii Bursei de Valori Bucureşti au avut o evoluţie în general negativă în ciuda unei zile cu evoluţii moderat pozitive de pe principalele burse vest-europene şi nord-americane care au avansat, însă nu cu mult, în prima parte a zilei. Indicele BET a pierdut 0,48% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între -0,50% (ROTX) şi +0,05% pentru BET-FI.

Valoarea totală a tranzacţiilor cu acţiuni din piaţa reglementată a fost de 6,04 milioane de euro, cu mult sub media zilnică de 11,39 milioane de euro înregistrată de la începutul anului.

Cel mai mare avans pe segmentul principal, în afara indicelui BET, l-au înregistrat acţiunile Vrancart (VNC), cu o creştere de 7,69% pe fondul tranzacţionării unui volum de acţiuni care s-a situat peste media ultimului semestru.

Din cadrul indicelui BET, titlurile Nuclearelectrica (SNN) care au crescut cu +0,97% au avut cea mai bună evoluţie, în condiţiile în care pe acest simbol s-a tranzacţionat un volum de acţiuni aflat mult sub media ultimelor şase luni.

Cea mai mare scădere din afara indicelui principal al pieţei reglementate au înregistrat-o astăzi (n.r. ieri) acţiunile TMK - ARTROM (ART) cu - 14,80%, volumul de acţiuni tranzacţionate fiind peste media ultimelor şase luni pentru această acţiune.

Din cadrul indicelui BET cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile Romgaz (SNG) de -1,06% pe fondul unui volum de acţiuni aflat sub media tranzacţionată în ultimele şase luni pentru acest simbol".

În piaţa "regular", topul lichidităţii este conduns de acţiunile BRD - Groupe Societe Generale (BRD), care au înregistrat transferuri în valoare de 5,24 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului fiind de 14 lei, în scădere cu 0,71%.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de Transgaz (TGN), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 366 lei/titlu, în apreciere cu 0,5%, valoarea tranzacţionată însumând 3,29 milioane de lei.

Acţiunile Transelectrica (TEL) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 24,7 lei, în urcare cu 0,61%, pe fondul unei valori transferate de 3 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile Banca Transilvania (TLV), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 2,34 lei/titlu, în depreciere cu 0,85%, în contextul unui rulaj de 1,97 milioane de lei.

Pe piaţa "deal" a fost înregistrată o singură tranzacţie cu acţiunile OMV Petrom (SNP), în valoare de 4,92 milioane de lei.

Indicele BET Plus, al celor mai lichide 40 de acţiuni de la BVB, a avut o depreciere de 0,43%, în timp ce indicele BET-XT, ce include în structura sa cele mai tranzacţionate 25 de titluri de la bursa noastră a avut o coborâre de 0,34%.

Topul celor mai mari creşteri

1. " Vrancart" (VNC): +7,69%

2. "Dafora" (DAFR): +5,41%

3. "Bermas" (BRM): +4,55%

4. "Socep" (SOCP): +3,40%

5. "Amonil" (AMO): +3,33%

--

Topul celor mai mari scăderi

1. " TMK - Artrom" (ART): -14,80%

2. " Prebet"(PREB): -8,42%

3. " Oltchim" (OLT): -6,33%

4. " Mecanica Ceahlău" (MECF): -4,62%

5. "Electroputere " (EPT): -4,00%

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS