BVBMarcel Murgoci, Estinvest: "Piaţa a fost dominată de o stare de aşteptare"

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Marcel Murgoci, Estinvest: "Piaţa a fost dominată de o stare de aşteptare"

Declin de 7,33% pentru acţiunile Oil Terminal 

Rulajul înregistrat în şedinţa de ieri a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a fost de circa 29,3 milioane de lei (6,29 milioane de euro), peste cel din şedinţa anterioară, de 23 de milioane de lei, dar sub valoarea medie zilnică a acestui an, de circa 50 de milioane de lei.

Indicii bursieri au avut aprecieri reduse, cea mai importantă, de 0,46%, fiind consemnată de BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP).

Marcel Murgoci, director de operaţiuni în cadrul Estinvest, ne-a declarat: "În şedinţa de astăzi (n.r. ieri) am avut parte de o creştere moderată a pieţei, pe fondul unei lichidităţi reduse. Ne aflăm în sezonul raportărilor, astfel încât, probabil, o mare parte a investitorilor stă în aşteptare, de unde şi rulajul scăzut. Din punctul de vedere al volumului, singurul emitent care a ieşit în evidenţă a fost BRD - Groupe Societe Generale (BRD), societate ce şi-a publicat deja rezultatele financiare pentru anul trecut."

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile BRD, a căror cotaţie a stagnat, la preţul de 13,58 de lei, pe fondul unui volum de 6,55 milioane de lei.

Locul al doilea în clasamentul rulajului este ocupat de titlurile Romgaz (SNG), preţul de închidere fiind de 33,5 lei/acţiune, în contextul unor transferuri de 3,96 milioane de lei, în coborâre cu 0,3%.

Acţiunile FP au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 0,893 lei, pe fondul unui volum de 3,09 milioane de lei, în apreciere cu 0,11%.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de acţiunile Banca Transilvania (TLV), ultima cotaţie, de 2,31 de lei/unitate, fiind în creştere cu 1,09% faţă de cea precedentă, în contextul unei lichidităţi de 2,47 milioane de lei.

Cea mai mare apreciere, de 4,76%, a fost înregistrată de acţiunile Altur (ALT), în condiţiile în care cu acest emitent au fost realizate tranzacţii în valoare de 127.715 lei, ultimul preţ fiind de 0,033 lei/unitate.

Cel mai mare declin, de 7,33%, l-au înregistrat titlurile Oil Terminal (OIL), în contextul în care, ieri, compania a raportat pentru anul 2017 un profit net de 5 milioane de lei, în scădere cu 67% faţă de cel din 2016.

Cotaţia OIL a coborât până la 0,167 lei/unitate, valoarea transferurilor fiind de 734.107 lei.

Pe piaţa "deal" a fost înregistrat un transfer cu acţiunile BRD, în valoare de 1,97 milioane de lei, la preţul unitar de 13,7 lei, în creştere cu 0,88%.

Indicele BET, al celor mai lichide treisprezece acţiuni de la bursă, a urcat cu 0,35%, în timp ce indicele BET-Plus, al celor mai lichide 40 de acţiuni de la BVB, s-a apreciat cu 0,37%.

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii a avansat cu 0,34%, iar indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de acţiuni ale bursei, s-a apreciat cu 0,38%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Altur" (ALT): +4,76%

2. "IAR" (IARV): +4,73%

3. "Alumil Rom Industry" (ALU): +4,42%

4. "SIF Banat - Crişana" (SIF1): +3,45%

5. "Farmaceutica Remedia" (RMAH): +2,94%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Oil Terminal" (OIL): -7,33%

2. "Transilvania Construcţii" (COTR): -6,25%

3. "Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră" (EFO): -6,21%

4. "Oltchim" (OLT): -3,47%

5. "Transelectrica" (TEL): -2,52%

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Asa DA ! Topul cresterilor si scaderilor este important !

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS