Conferinţa BURSA Dezvoltarea RomânieiConferinţa BURSA Dezvoltarea României

BVBOMV Petrom a asigurat peste două treimi din rulaj

MIHAI GONGOROI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

OMV Petrom a asigurat peste două treimi din rulaj

Toţi indicii au terminat ziua în creştere 

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a ieşit în evidenţă, în ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii, printr-un rulaj de 82,09 milioane de lei, dublu faţă de valoarea medie a acestui an, de circa 41,47 milioane de lei, două treimi din rulaj fiind asigurat de titlurile OMV Petrom (SNP).

În ultima zi bursieră a săptămânii au fost transferate 141,28 milioane de acţiuni SNP, pentru suma de 55,5 milioane de lei, cele mai multe titluri fiind schimbate la preţul de 0,3935 lei/unitate, maximul zilei.

Brokerii de la Prime Transaction au descris şedinţa de tranzacţionare de vineri, astfel: "Toţi indicii au crescut în şedinţa de astăzi (n.r. vineri). Variaţiile au fost cuprinse între +0,51% pentru BET-NG şi +1,33% în cazul BET-FI. Valoarea tranzacţiilor a fost de 17,6 milioane euro, în urma unei tranzacţii cu 116,7 milioane de acţiuni SNP. Aportul total al OMV Petrom (SNP) la lichiditatea zilei a fost de peste 67%. Din cadrul indicelui BET, cea mai mare creştere a fost cea a acţiunilor Fondul Proprietatea (FP) care au urcat cu 4,55%, recuperând, astfel, corecţia de vineri. Alte creşteri importante au fost la Nuclearelectrica (SNN) +4,36%, Transelectrica (TEL) +3,59% şi Conpet (COTE) +3,49%. La polul opus avem acţiunile Sphera Franchise Group (SFG) cu o scădere de 3,04%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile SNP, ultima cotaţie a emitentului fiind de 0,39 lei/acţiune, în stagnare la preţul de 0,39 lei.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de titlurile producătorului de gaze Romgaz (SNG), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 35,1 lei/titlu, cu 0,29% peste referinţă, valoarea tranzacţionată cu titlurile emitentului însumând 5,23 milioane de lei.

Acţiunile instituţiei bancare BRD - Groupe Societe Generale (BRD) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 13,48 lei, în scădere cu 0,59%, pe fondul unei valori transferate de 3,56 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile Banca Transilvania (TLV), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 2,365 lei/titlu, în scădere cu 0,21%, în contextul unui volum de 3,49 milioane de lei.

Prin piaţa "deal" a fost înregistrată o singură tranzacţie cu titlurile Nuclearelectrica (SNN), pentru suma de 0,25 milioane de lei, la preţul unitar de 8,3 lei, cu 3,36% peste referinţa din piaţa "regular".

Indicele BET, al celor mai lichide cincisprezece acţiuni de la BVB, a urcat cu 1%, în timp ce indicele extins BET-XT, care include în structura sa cele mai tranzacţionate 25 de titluri de la bursa noastră, a avut o apreciere de 0,83%.

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a crescut cu 0,9%, iar indicele BET Plus, al celor mai lichide 40 de acţiuni de la BVB, a avut o creştere de 1,06%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Armatura" (ARM): +5,83%

2. "Alro" (ALR): +5,78%

3. "Fondul Proprietatea" (FP): +4,55%

4. "Oltchim" (OLT): +4,44%

5. "Nuclearelectrica" (SNN): +4,36%

-----------

Topul celor mai mari scăderi

1. "Condmag" (COMI): -5,41%

2. "Cemacon" (CEON): -3,58%

3. "Amonil" (AMO): -3,45%

4. "Sphera Franchise Group" (SFG): -3,04%

5. "Aages" (AAG): -2,93%

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS