BVBPicaj de 3,25% pentru BET-NG

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Picaj de 3,25% pentru BET-NG

Circa 64% din rulaj, dat de transferurile cu acţiunile Romgaz 

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au înregistrat scăderi, în penultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii, volumul înregistrat fiind de 64,77 milioane de lei, peste valoarea medie a acestui an, de 44,8 milioane de lei, pe fondul unor transferuri importante cu acţiunile Romgaz (SNG).

Brokerii de la Prime Transaction au descris în raportul zilnic al companiei, evoluţia de ieri a bursei: "Piaţa a scăzut abrupt astăzi (n.r. ieri), indicele BET-NG închizând ziua cu un minus de 3,25%.

Scăderea a fost cauzată de proiectul de Hotărâre de Guvern privind plafonarea preţului gazelor naturale. Acţiunile companiilor afectate direct, SNG şi OMV Petrom (SNP) s-au depreciat cu 5,03% şi 4,64%. De asemenea, acţiunile Transelectrica (TEL) au scăzut cu 2,25%, iar cele ale Transgaz (TGN) cu 1,22%. Printre puţinele creşteri ale zilei a fost cea a Sphera Franchise Group (SFG), +1,54%.

Lichiditatea a urcat până la 13,9 milioane de euro, dintre care 13,5 milioane de euro pe piaţa de acţiuni şi circa 400 de mii pe cea de certificate. Acţiunile SNG au avut de departe cea mai mare valoare tranzacţionată, de 64,1% din lichiditatea totală de la BVB.

Valorea transferurilor cu acţiunile SNG în piaţa "regular" s-a ridicat la 41,57 milioane de lei, cotaţia transportatorului de gaze încheind şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 30,2 lei.

Pe locul al doilea în topul lichidităţii s-au situat acţiunile Banca Transilvania (TLV), care au totalizat tranzacţii de 6,22 milioane de lei, preţul acţiunii societăţii bancare înregistrând o depreciere de 0,4%, până la nivelul de 2,48 lei/titlu.

Acţiunile SNP au încheiat ziua bursieră la cotaţia de 0,308 lei, pe fondul unor transferuri de 5,72 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile BRD - Groupe Societe Generale (BRD), al căror preţ a coborât cu 0,15%, până la 13,4 lei/unitate, în contextul unei lichidităţi de 2,84 milioane de lei.

Singura tranzacţie realizată prin piaţa "deal" a fost derulată tot cu acţiunile SNG, valoarea transferului fiind de 1,22 milioane de lei. Schimbul a fost realizat la preţul unitar de 30,5 lei, cu 4,09% sub referinţă.

Indicele BET, al celor mai lichide treisprezece acţiuni ale pieţei, cu excepţia SIF-urilor, a coborât cu 1,58%, în timp ce indicele BET Plus, al celor mai lichide 40 de acţiuni ale bursei, a avut o depreciere de 1,38%.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), a coborât cu 0,53%.

Indicele BET-XT, ce cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni de la bursă, a avut un recul de 1,48%, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii s-a depreciat cu 0,92%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Prebet" (PREB): +5,51%

2. "Purcari Wineries Public Company" (WINE): +2,82%

3. "Cemacon" (CEON): +2,25%

4. "Sphera Franchise Group" (SFG): +1,54%

5. "Electroargeş" (ELGS): +1,27%

Topul celor mai mari scăderi

1. "VES" (VESY): -10,38%

2. "Electroputere" (EPT): -6,90%

3. "Conted" (CNTE): -6,36%

4. "Romgaz" (SNG): -5,03%

5. "OMV Petrom" (SNP): -4,64%

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Se arunca petarde ....fumigene

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS