BVBPrime Transaction: "Scăderi pentru toţi indicii, în tendinţă cu pieţele occidentale"

Andrei Stan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de vineri în depreciere, pe fondul unei lichidităţi scăzute faţă de ziua anterioară, de 23,23 milioane de lei.

Raportul zilnic realizat de Prime Transaction reţine: "Prima şedinţă de tranzacţionare după şedinţa de politică monetară a FED s-a încheiat cu scăderi pentru toţi indicii de la BVB, urmând tendinţa pieţelor occidentale. Reacţia pieţelor a fost una neaşteptată, în condiţiile în care FED a păstrat dobânda neschimbată. Cea mai mare scădere a fost cea a BET-FI, de 0,92%, urmată de cea a BET-NG, de 0,85%.(...) Lichiditatea a rămas la un nivel redus (5,25 milioane de euro, n.r.)".

Topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Banca Transilvania" (TLV), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 3,46 milioane de lei. Cotaţia TLV a crescut cu 0,81%, la 2,37 lei/unitate.

Titlurile "Electrica" (EL) au scăzut cu 1,24%, la 11,95 lei/unitate, în urma unui rulaj de 2,82 milioane de lei.

Tot vineri, au fost schimbate acţiuni "Fondul Proprietatea" (FP) de 2,6 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 0,792 lei/unitate, în coborâre cu 0,56%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Erste Group Bank" (EBS), cu un rulaj de 2,32 milioane de lei. Cotaţia EBS s-a depreciat cu 4,06%, ultimul preţ fiind de 113,3 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" au fost consemnate trei tranzacţii. Două dintre acestea au fost realizate cu acţiuni "BRD - Groupe Société Générale" (BRD) şi au totalizat 0,74 milioane lei, la un preţ de 10,9 lei/unitate, în scădere cu 0,18% faţă de referinţă. De asemenea, a mai fost înregistrat un transfer cu titluri "Electrica" (EL), în valoare de 0,64 milioane lei, în coborâre cu 0,99% la un preţ de 11,98 lei/unitate.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, s-a depreciat cu 0,35%, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a scăzut cu 0,33%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a coborât cu 0,4%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, s-a depreciat cu 0,8%.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro