BVBRulaj de numai 17 milioane de lei

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Rulaj de numai 17 milioane de lei

Creşteri pentru toţi indicii, în debutul săptămânii 

Valorea tranzacţionată în prima şedinţă a săptămânii la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a fost de numai 16,94 milioane de lei, cu mult sub media zilnică înregistrată în acest an, de 41,3 milioane de lei, în contextul în care, prin piaţa "deal", a fost înregistrat doar un schimb cu acţiunile Banca Transilvania (TLV), în valoare de 1,29 milioane de lei, tranzacţia fiind derulată la preţul unitar de 2,35 lei.

În raportul zilnic al societăţii, brokerii de la Prime Transaction au caracterizat evoluţia de ieri a pieţei astfel: "Săptămâna a început cu creşteri pentru toţi indicii burseri. Variaţiile au fost cuprinse între +0,12% pentru BET şi +0,43% în cazul BET-BK.

Şedinţa a fost anemică, valoarea tranzacţiilor fiind de doar 3,6 milioane euro. Cel mai lichid emitent a fost OMV Petrom (SNP), acesta asigurând 20% din rulajul zilei. Din cadrul indicelui BET s-au remarcat astăzi (n.r. ieri) acţiunile Bursa de Valori Bucureşti (BVB) care au încheiat ziua în creştere cu 6,22%. La polul opus, cea mai mare scădere a fost înregistrată de acţiunile Transelectrica (TEL), cu o depreciere de 1,1%.

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile SNP, care au însumat transferuri de 3,53 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului fiind de 0,39 de lei, în creştere cu 0,26%.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de titlurile TLV, care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 2,345 lei, în stagnare, rulajul consemnat cu acţiunile instituţiei de credit fiind de 2,59 milioane de lei. 

Titlurile Fondul Proprietatea (FP) au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 0,94 de lei, în scădere cu 0,32%, pe fondul unei valori transferate de 2,52 milioane de lei. 

Locul al patrulea în acest clasament a fost ocupat de acţiunile Romgaz (SNG), care au încheiat ziua bursieră la preţul de 34,5 lei/acţiune, în stagnare, în contextul unui rulaj de 1,23 milioane de lei. 

Indicele BET Plus, al celor mai lichide 40 de titluri ale bursei, a raportat o creştere de 0,14%, iar indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus FP s-a apreciat cu 0,17%.

Indicele sectorului energetic BET-NG a avut un avans de 0,23%, în timp ce indicele BET-BK, reperul fondurilor de investiţii, a crescut cu 0,43%.

  Topul celor mai mari creşteri 

1. "Prodplast" (PPL): +7,20%

2. "Bursa de Valori Bucureşti" (BVB): +6,22%

3. "Electrocontact" (ECT): +3,85%

4. "UAMT" (UAM): +3,70%

5. "Oltchim" (OLT): +3,10%

  Topul celor mai mari scăderi

1. "Electroputere" (EPT): -9,09%

2. "Condmag" (COMI): -5,56%

3. "Societatea de Construcţii Napoca" (NAPO): -5,04%

4. "Rompetrol Well Services" (PTR): -1,32%

5. "Transelectrica" (TEL): -1,10%

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS