Masa Rotundă Performanţă energetică - trenduri europene, produse şi tehnologii, legislaţie şi reglementăriMasa Rotundă Performanţă energetică - trenduri europene, produse şi tehnologii, legislaţie şi reglementări

BVBSalt de 1,28% pentru BET

A. I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Salt de 1,28% pentru BET

Rulaj de numai 37 milioane de lei, în condiţiile lipsei transferurilor de tip "deal"  

Lichiditatea înregistrată în şedinţa de tranzacţionare de la mijlocul săptămânii a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a fost de 37,16 milioane de lei, sub valoarea înregistrată în şedinţa anterioară, de 84,63 milioane de lei, în contextul în care prin piaţa "deal" nu a fost înregis-trată nicio tranzacţie.

Anca Păltineanu, analist de investiţii în cadrul societăţii de brokeraj Tradeville, a detaliat evoluţia de ieri a pieţei noastre: "Astăzi (n.r. ieri), indicii Bursei de Valori Bucureşti au avut o evoluţie pozitivă, spre deosebire de principalele burse vest-europene şi cele nord-americane care au scăzut, în prima parte a zilei. Indicele BET a câştigat 1,28% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între o creştere 0,55% pentru BET-FI şi 1,31% pentru BET-TR. Valoarea totală a tranzacţiilor din piaţa reglementată a fost de 7,96 milioane de euro, sub media zilnică de 11,48 milioane de euro înregistrată de la începutul anului.

Cel mai mare avans pe segmentul principal, în afară indicelui BET, l-au înregis-trat acţiunile Condmag (COMI), cu o creştere de 14,71%, pe fondul tranzacţionării unui volum mult peste media ultimelor şase luni. În cadrul indicelui BET, preţul titlurilor Fondul Proprietatea (FP) a avut cea mai bună evoluţie, +3,41%, în condiţiile în care pe acest simbol s-a tranzacţionat un volum de acţiuni aflat mult peste media ultimelor şase luni.

Cea mai mare scădere pe piaţa reglementată au înregistrat-o astăzi (n.r. ieri) acţiunile IAR Braşov (IARV), cu -6,25%, volumul de acţiuni tranzacţionate fiind mult peste media ultimului semestru. Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile Sphera Franchise Group (SFG, -2,04%, pe fondul unui volum de acţiuni aflat sub media tranzacţionată în ultimele şase luni pentru acest simbol".

Topul lichidităţii din piaţa "regular" a fost condus de acţiunile FP, care au înregistrat transferuri în valoare de 11,04 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului fiind de 0,97 lei/acţiune.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de titlurile OMV Petrom (SNP), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 0,393 lei/titlu, cu 0,38% peste referinţă, valoarea tranzacţionată cu titlurile societăţii petroliere însumând 8,2 milioane de lei.

Acţiunile BRD - Groupe Societe Generale (BRD) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 13,38 lei, în scădere cu 0,15%, pe fondul unei valori transferate de 4,28 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile Banca Transilvania (TLV), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 2,37 lei/titlu, în creştere cu 0,85%, în contextul unui volum de 3,54 milioane de lei.

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a avut un avans de 0,58%, iar indicele BET Plus, al celor mai lichide 40 de acţiuni de la BVB, a avut o creştere de 1,24%.

Indicele energetic BET-NG a încheiat şedinţa de ieri cu o creştere de 1,09%, în timp ce indicele extins BET-XT, ce include în structura sa cele mai tranzacţionate 25 de titluri de la bursa noastră, a avut o apreciere de 0,94%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Condmag" (COMI): +14,71%

2. "Petrolexportimport" (PEI): +13,33%

3. "Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră" (EFO): +3,24%

4. "Fondul Proprietatea" (FP): +2,82%

5. "Transgaz" (TGN): +2,70 %

---

Topul celor mai mari scăderi

1. "IAR" (IARV): -6,25%

2. "Romcarbon" (ROCE): -4,11%

3. "Teraplast" (TRP): -3,05%

4. "Sinteza" (STZ): -2,07%

5. "Sphera Franchise Group" (SFG): -2,04%

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Ca asta-i. Fara piata deal e jale. Și în ultima vreme rulajul a scăzut nu a crescut! Trist.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocat