Conferinţa BURSA Antreprenoriat fără genConferinţa BURSA Antreprenoriat fără gen

BVBScăderi pe linie pentru toţi indicii bursieri

Vlad Dobrea
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Scăderi pe linie pentru toţi indicii bursieri

OMV Petrom a asigurat aproximativ 33% din rulajul total  

Rulajul înregistrat în şedinţa de tranzacţionare de ieri a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a fost de 38,61 milioane de lei (8,31 milioane de euro), sub valoarea medie zilnică a acestui an, de circa 42 de milioane de lei.

Brokerii de la Prime Transaction notează, în raportul zilnic al companiei:

"Toţi indicii au închis în scădere. Variaţiile au fost cuprinse între -0,27% pentru BET Plus şi -0,38% în cazul BET-FI. Şedinţa de azi a început cu variaţii mixte, iar în a două parte a zilei, presiunea pusă de vânzători a dus piaţa pe minus. Banca Transilvania (TLV) a pierdut primul loc în topul lichidităţii, fiind pe locul trei astăzi în funcţie de valoarea tranzacţionată. Cel mai lichid emitent a fost OMV Petrom (SNP), acesta asigurând aproape 33% din rulajul total de 36,8 milioane lei. Din cadrul indicelui BET, doar două companii au închis şedinţa în creştere: Bursa de Valori Bucureşti (BVB) + 0,83% şi Digi Communications N.V. (DIGI) + 0,54%. Alte două companii au închis în stagnare: Banca Transilvania (TLV) şi Romgaz (SNG). La capitolul scăderi, cel mai mult s-au depreciat titlurile Nuclearelectrica (SNN) -2,04%. S-au mai remarcat azi şi acţiunile SIF Oltenia (SIF5), acestea fiind singurele din BET-FI care au închis şedinţa în creştere".

Acţiunile SNP, au înregistrat transferuri în valoare de 12,12 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului fiind de 0,329 lei, în scădere cu 0,15%.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de acţiunile BRD - Groupe Societe Generale (BRD), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 14,1 lei/titlu, în depreciere cu 0,70%, valoarea tranzacţionată cu titlurile societăţii petroliere însumând 7,69 milioane de lei.

Acţiunile TLV au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 2,365 lei, în stagnare, pe fondul unei valori transferate de 5,69 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile SNG, care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 32,5 lei/titlu, în stagnare, în contextul unui rulaj de 3,98 milioane de lei.

Pe piaţa "deal", s-a realizat o tranzacţie cu titlurile SNP în valoare de 1,1 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului fiind de 0,3305 lei, în apreciere cu 0,30%.

Indicele BET, al celor mai lichide treisprezece titluri de la BVB, cu excepţia SIF-urilor, iar indicele BET-XT, ce include în structura sa cele mai tranzacţionate titluri de la bursa noastră, a avut o scădere de 0,30%.

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a coborât cu 0,32%.

Topul celor mai mari creşteri 

1." Societatea de Construcţii Napoca " (NAPO): +9,23%

2. "Teraplast" (TRP): +2,70%

3. "IAR Braşov (IARV): +2,41%

4. "Electromagnetica " (ELMA): +2,22%

5. "Turbomecanica" (TBM): +2,21%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Amonil" (AMO): -8,57%

2."Electroputere"(EPT): -8,00%

3. "Patria Bank" (PBK): -3,58%

4. "Artego" (ARTE): -2,99%

5. "Ropharma" (RPH): -2,10%

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS