Conferinţa BURSA Antreprenoriat fără genConferinţa BURSA Antreprenoriat fără gen

BVBScăderi pe linie pentru toţi indicii bursieri

M.G.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Scăderi pe linie pentru toţi indicii bursieri

Rulaj de peste 36 milioane de lei 

Lichiditatea înregistrată în şedinţa de tranzacţionare de ieri la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a fost de peste 36 milioane de lei (7,8 milioane de euro), în apropierea valorii medii consemnate în acest an, de circa 41,2 milioane de lei.

Brokerii de la Prime Transaction au detaliat, în raportul zilnic al societăţii, imaginea de marţi a şedinţei de tranzacţionare: "Toţi indicii au înregistrat scăderi în şedinţa de astăzi (n.r. ieri). Variaţiile au fost cuprinse între -0,1% în cazul BET-FI şi -0,59% pentru BET. Cel mai lichid emitent în şedinţa de azi (n.r. ieri) a fost Banca Transilvania (TLV) care a asigurat peste 25% din rulaj. Din cadrul indicelui BET remarcăm azi (n.r. ieri) evoluţia acţiunilor Digi Communications (DIGI) care au crescut cu 1,03%. La polul opus avem acţiunile MedLife (M) care au scăzut cu 1,85%. S-au mai remarcat şi acţiunile SIF Moldova (SIF2) care au trecut în data ex-dividend (n.r. prima zi în care cei ce cumpără acţiuni nu mai beneficiază de dividende, efectul fiind resimţit, în general, printr-o scădere a preţului în piaţă), corecţia acţiunilor fiind de doar 0,91%, în contextul unui dividend brut cu randament de 3,78% calculat la preţul din închiderea de ieri."

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile TLV, cu transferuri în valoare de 9,45 milioane de lei, ultima cotaţie a acţiunilor instituţiei de credit fiind de 2,33 lei, în scădere cu 1,06%.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de acţiunile OMV Petrom (SNP) care au încheiat şedinţa bursieră la preţul unitar de 0,334 lei/acţiune, în depreciere cu 1,04%, valoarea tranzacţionată cu titlurile emitentului însumând 6,25 milioane de lei.

Acţiunile BRD - Groupe Societe Generale (BRD) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 14 lei, în scădere cu 1,13%, pe fondul unei valori transferate de 4,12 milioane de lei.

Locul al patrulea al acestui top a fost ocupat de titlurile Fondul Proprietatea (FP), ultima cotaţie a emitentului fiind de 0,898 lei/acţiune, în depreciere cu 0,11%, valoarea tranzacţiilor realizate cu titlurile societăţii fiind de 2,65 milioane de lei.

Pe piaţa "deal" au fost înregistrate, în total, trei tranzacţii.

Cea mai importantă dintre acestea, în valoare de 1,63 milioane de lei, a fost înregistrată cu acţiunile Romgaz (SNG), transferul fiind realizat la preţul unitar de 32,75 lei, cu 0,15% sub referinţă.

A mai fost înregistrată o tranzacţie cu titlurile BRD, în sumă de 1,05 milioane de lei, la preţul unitar de 14 lei/acţiune, în scădere cu 1,13%.

Un alt transfer de tip "deal" a fost consemnat cu titlurile DIGI, în valoare de 0,46 milioane de lei, la preţul unitar de 33 lei/acţiune, cu 13,01% peste referinţă.

Indicele BET Plus, al celor mai lichide 40 de acţiuni de la BVB, a avut o depreciere de 0,54% în timp ce indicele BET-XT, ce include în structura sa cele mai tranzacţionate 25 de titluri de la bursa noastră a consemnat o retragere de 0,53%.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus FP, a scăzut cu 0,1%, iar indicele sectorului energetic BET-NG a coborât cu 0,43%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Mecanica Fină" (MECE): +14,69%

2. "Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră" (TUFE): +13,01%

3. "Condmag" (COMI): +8,73%

4. "Ropharma" (RPH): +7,69%

5. "Dafora" (DAFR): +5,26%

Topul celor mai mari scăderi

1. "IAR Braşov" (IARV): -3,30%

2. "Ves" (VESY): -3,13%

3. "Impact Developer & Contractor" (IMP): -3,09%

4. "Electromagnetica" (ELMA): -2,26%

5. "Prebet" (PREB): -2,03%

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Deleanu
Apanova

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS