GALA revistei BURSA ConstrucţiilorGALA revistei BURSA Construcţiilor

BVB şi RASDAQApatie la BVB

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Apatie la BVB

Investitorii au vizat ieri, în principal, acţiunile lichide precum Fondul Proprietatea (FP), Transgaz (TGN), Romgaz (SNG), OMV Petrom (SNP), BRD (BRD) şi Banca Transilvania (TLV), care au asigurat aproape 90% din rulaj.

Rulaje de peste 500.000 de lei au înregistrat acţiunile emise de 10 din cele 82 de companii listate pe primele trei categorii şi la secţiunea titlurilor internaţionale.

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a încheiat şedinţa de ieri în creştere cu 0,23%, iar titlurile companiilor din sectorul energetic au plasat indicele BET-NG cu 0,12% sub sesiunea anterioară.

În acelaşi timp, indicele BET-FI, al titlurilor celor cinci SIF-uri şi al acţiunilor Fondului Proprietatea, a rămas la nivelul de vineri.

Indicele extins BET-XT a crescut cu 0,18%, iar indicele extins BET-BK s-a situat cu 0,2% peste închiderea de vineri.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia celor mai lichide 25 de acţiuni româneşti, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea. Indicele BET-BK cuprinde primele 25 de acţiuni în funcţie de lichiditate, printre care titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Investitorii au tranzacţionat în total acţiuni de 51,1 milioane lei (11,4 milioane euro), cu 17% peste rulajul de vineri, de 43,8 milioane lei (9,8 milioane euro). Aproape 90% din lichiditatea pieţei au reprezentat transferuri cu acţiunile Fondului Proprietatea (18,6 milioane lei), Transgaz (8,9 milioane lei, din care cinci deal-uri de 5,2 milioane lei), Romgaz (6,6 milioane lei, inclusiv un deal de 1,7 milioane lei), BRD (3,9 milioane lei, inclusiv 3 deal-uri de 2,3 milioane lei), OMV Petrom (3,1 milioane lei, din care un deal de 1,8 milioane lei) şi Banca Transilvania (3 milioane lei, inclusiv un deal de 760.000 de lei).

Acţiunile FP au scăzut foarte uşor, cu 0,12%, la 0,849 lei, iar titlurile Transgaz au avansat cu 0,55%, la 184 lei.

Pe piaţa Rasdaq, investitorii au transferat acţiuni de 812.000 de lei, faţă de 207.000 de lei în şedinţa de vineri. Cu acţiunile Imotrust Arad (ARCV) s-au realizat 30 acţiuni, în valoare de 440.772 lei. Cotaţia a scăzut cu 1,1%. Cu acţiunile Remarul 16 Februarie Cluj Napoca s-au realizat patru tranzacţii, în valoare de 136.487 lei.

Mihai Mureşian: "Zi de stagnare" 

Şedinţa de ieri a fost una "apatică", care arată că toţi investitorii sunt în aşteptarea deciziilor FED (Federal Reserve), potrivit lui Mihai Mureşian, directorul de tranzacţionare al "Intercapital Invest".

"Mi-a lăsat impresia unei zile de stagnare", ne-a spus domnia sa, adăugând: "Din perspectiva lichidităţii, a fost o zi în aşteptări, poate chiar puţin surprinzătoare, în condiţiile actuale ale pieţei".

Directorul de tranzacţionare al "Intercapital Invest" a observat că, cele mai mari schimburi au fost cele cu titluri ale Fondului Proprietatea (FP), ca în majoritatea şedinţelor.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility Forum
Cabinet de avocatTMPS