Conferinta BURSA Codul insolventei 2019Conferinta BURSA Codul insolventei 2019

BVB şi RASDAQBursa de la Bucureşti a închis în scădere uşoară

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Bursa de la Bucureşti a închis în scădere uşoară

Bursa de la Bucureşti a închis ieri în scădere uşoară, cu 0,4%, pe un rulaj redus, mai bun decât cel de luni, însă sub media săptămânii trecute, o treime din lichiditate fiind acoperită de tranzacţii cu acţiuni Romgaz (SNG).

Titlurile Romgaz au finalizat în coborâre uşoară, cu 0,67%, la 33,85 lei, după transferuri de 4,6 milioane lei pe piaţa principală şi tranzacţii negociate de 6,4 milioane lei pe piaţa secundară.

Investitorii au tranzacţionat marţi pe platforma BVB acţiuni în valoare totală de 29,3 milioane lei (6,6 milioane euro), peste nivelul de luni, însă mai puţin faţă de rulajul mediu zilnic de săptămâna trecută. Aproape jumătate din lichiditate a fost acoperită de transferuri de tip deal pe piaţa secundară, cu acţiuni Romgaz, OMV Petrom (SNP - 2,19 milioane lei), Transgaz (TGN - 1,91 milioane lei), BRD (1,46 milioane lei) şi Transelectrica (TEL - 1,08 milioane lei).

Doar nouă acţiuni au înregistrat marţi lichiditate de peste 500.000 lei.

Indicele general BET-C a închis în scădere cu 0,41%, în timp ce indicele BET, al celor mai lichide 10 acţiuni, a coborât cu 0,27%.

Acţiunile din sectorul energiei au tras în jos indicele BET-NG cu 0,91%, iar indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea (FP), a urcat cu 0,35%.

Titlurile Fondului Proprietatea şi ale SIF Transilvania (SIF3) au fost printre cele mai lichide în şedinţa de marţi, generând rulaje de 4,2 milioane lei, respectiv 1,4 milioane lei, a anunţat Mediafax.

Indicele extins BET-XT a coborât marţi cu 0,17%, iar indicele extins BET-BK a pierdut 0,18% din valoare.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea, iar BET-BK include cele mai lichide 25 de titluri, printre care SIF-urile şi Fondul Proprietatea, dar şi acţiunile băncii austriece Erste (EBS).

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocat