Dezbaterea BURSA ELECTROMOBILITATEA - problematică şi soluţiiDezbaterea BURSA ELECTROMOBILITATEA - problematică şi soluţii

BVB ŞI RASDAQ - MIHAI MUREŞIAN, "INTERCAPITAL INVEST" :"Investitorii locali sunt neîncrezători în piaţa autohtonă"

ADRIAN DRĂGHICI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

"Investitorii locali sunt neîncrezători în piaţa autohtonă"

Toţi indicii bursieri au închis pe "roşu" 

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, vineri, o lichiditate de 15,8 milioane lei (aproximativ 3,5 milioane euro), din care 670.000 lei au reprezentat "deal"-uri ale "Romgaz" (simbol SNG).

Investitorii locali continuă să arate neîncredere faţă de piaţa locală, ţinând cont de volumele tranzacţionate în ultima şedinţă a săptămânii, ne-a declarat Mihai Mureşian, director de tranzacţionare la "Intercapital Invest".

Domnia sa a adăugat: "Prudenţa acestora (n.r. a investitorilor) este de înţeles luând în considerare problemele din Ucraina, faptul că indicii globali se tranzacţionează în zone maxime, dar şi problemele din sfera politică locală. Cumulând aceste incertitudini, investitorii locali au devenit, dintr-o dată, prudenţi, analizează de două ori orice investiţie, se gândesc mult mai atent în ce companii să investească şi, nu în ultimul rând, sunt rezervaţi atunci când plasează sume mari de bani. Cred că această abordare este normală în condiţiile actuale ale pieţei şi pentru un orizont scăzut de timp nu cred ca ne putem aştepta la o altă reacţie a investitorilor".

Mihai Mureşian este de părere că prudenţa va continua să caracterizeze piaţa până ce ne vom apropia de datele desfăşurării Adunării Generale a Acţionarilor.

"În altă ordine de idei, contează şi impactul eventualelor ştiri venite din extern. Situaţia externă este încă tensionată şi investitorii sunt atenţi la orice ştire venită pe această filieră. În mare, nu cred că ne putem aştepta, momentan, la surprize din perspectiva evoluţiei preţurilor, dar trebuie să menţinem starea de prudenţă şi de atenţie astfel încât reacţia să fie imediată la orice ştire", a concluzionat directorul "Intercapital Invest".

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni cotate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), s-a depreciat cu 0,18%, ajungând la 6.377,61 puncte, iar indicele BET-NG a ajuns la 646,32 puncte, după o scădere de 0,55%.

Indicele BET-FI, care include cele cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP) a scăzut cu 0,94% până la 6.377,61 puncte.

Indicii extinşi BET-XT şi BET-BK au încheiat şedinţa de tranzacţionare pe minus, după ce primul a scăzut cu 0,34% până la 586,95 puncte, în timp ce al doilea s-a depreciat cu 0,71%, ajungând la 1.220,94 puncte.

"Teraplast", cea mai mare creştere

Titlurile "Teraplast" (TRP) au avut cea mai mare creştere, avansând cu 7,43%, faţă de şedinţa precedentă, fiind urmate de "Siretul Paşcani" (SRT) cu o apreciere de 6%.

OMV Petrom (SNP) a înregistrat cel mai mare volum de tranzacţionare (13.608.500 acţiuni), pe locul următor clasându-se Fondul Proprietatea (FP) cu 1.983.100 acţiuni.

Conducerea Fondului Proprietatea doreşte să listeze compania pe piaţa din Londra pentru creşterea vizibilităţii internaţionale a companiei.

Pe piaţa Rasdaq, s-au înregistrat tranzacţii în valoare totală de 329.068 lei (aproximativ 73.238 euro).

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility ForumConferinţa CCIB 'Excelena în afaceri. Modelul EFQM – soluţie pentru creşterea competitivităţii'
Cabinet de avocatTMPS