BVBTranzacţii de 9,3 milioane euro, în şedinţa de la mijlocul săptămânii

GEORGE FORCOŞ
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Tranzacţii de 9,3 milioane euro, în şedinţa de la mijlocul săptămânii

Piaţa Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în şedinţa de tranzacţionare de ieri, o lichiditate de 43 milioane de lei (9,3 milioane de euro), mai mică decât cea înregistrată marţi (43,45 milioane de lei), în contextul în care opt din indicii bursieri au încheiat în teritoriu pozitiv.

Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct Tradeville, ne-a declarat: "Majoritatea indicilor Bursei de Valori Bucureşti au încheiat ziua de tranzacţionare în creştere, pe fondul unei evoluţii ezitante la nivelul indicelui Eurostoxx 50 şi al unui început pozitiv de şedinţa în SUA. Indicele BET a câştigat 0,38% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între -0,04% (BET-FI) şi +0,64% (BET-NG). Valoarea totală a tranzacţiilor cu acţiuni de pe piaţa reglementată a fost de 9,16 milioane euro, sub media de 10,67 milioane euro înregistrată de la începutul anului.

"Cel mai mare avans pe segmentul principal, în afara indicelui BET, l-au înregistrat acţiunile Compa SA (CMP) cu +5.66%, pe fondul tranzacţionării unuia dintre cele mai mari volume de acţiuni pentru acest simbol din ultimul semestru. În acest timp, în cadrul indicelui BET, preţul titlurilor Societatea Energetică Electrica (EL) a avut cea mai bună evoluţie (+1,78%), în condiţiile în care pe acest simbol s-a tranzacţionat un volum de acţiuni sub media ultimelor şase luni. Cea mai mare scădere pe piaţă reglementată au înregistrat-o astăzi (n.r. ieri) acţiunile Prodplast SA (PPL) cu -10.51%, volumul tranzacţionat fiind în valoare de puţin peste 700 lei. Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile Digi Communications NV (DIGI, -1.39%) pe fondul unui volum de acţiuni aflat aproape de media ultimului semestru".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Banca Transilvania" (TLV), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 17,6 milioane de lei. Preţul de închidere al transferurilor cu titluri TLV a fost de 2,125 lei/unitate, în apreciere cu 0,24%.

Acţiunile " SIF Moldova" (SIF 2) au încheiat şedinţa de tranzacţionare în stagnare, la preţul de 1,28 lei/titlu, în urma unui rulaj de 3,76 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate titluri "Romgaz" (SNG) de 3,69 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 30,6 lei/acţiune, în urma unui avans de 0,66%.

Pe piaţa "deal" s-au derulat două tranzacţii. Cea mai importantă dintre acestea, de 2,9 milioane lei, a fost realizată cu titluri TLV, la preţul unitar de 2,135 lei.

A mai fost încheiat un transfer "deal" cu titluri SNG, de 1,9 milioane de lei, la preţul de 30,5 lei/acţiune, în apreciere cu 0,33%.

Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 34 de acţiuni de la BVB, a crescut cu 0,38%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,33%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a crescut cu 0,2%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Compa" (CMP): +5,66%

2. "Cemacon" (CEON): +5,5%

3. "Mecanica Ceahlău" (MECF): +5,33%

4. "Ves" (VESY): +4,61%

5. "Electroargeş" (ELGS): +3,47%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Prodplast" (PPL): -10,51%

2. "Electromagnetica" (ELMA): -1,45%

3. "Digi Communications" (DIGI): -1,39%

4. "Biofarm" (BIO): -1,32%

5. "Impact Developer & Contractor" (IMP): -1,32%

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită