Dezbaterea BURSA ELECTROMOBILITATEA - problematică şi soluţiiDezbaterea BURSA ELECTROMOBILITATEA - problematică şi soluţii

BVBTranzacţiile cu FP, 60% din lichiditatea Bursei

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a continuat şi ieri să crească, SIF-urile fiind "vedetele zilei", cu o creştere medie a indicelui BET-FI de 1,76%, potrivit unui raport al societăţii de brokeraj Prime Transaction.

Cea mai bună performanţă a fost cea a SIF Moldova (SIF2), în creştere cu 2,93%, urmată de SIF Banat Crişana (SIF1), cu 2,87% şi SIF Transilvania (SIF3), cu 2,7%, arată raportul.

Exceptând SIF-urile, cea mai mare creştere a fost cea a titlurilor Băncii Transilvania (TLV), de 2,32%. OMV Petrom (SNP) şi Electrica (EL) "au avut de asemenea performanţe foarte bune", cu creşteri de 1,84%, respectiv 1,38%, mai arată Prime Transaction. Tranzacţiile cu titluri TLV au însumat 2,815 milioane lei iar cele cu SNP peste 2,66 milioane lei. Acţiunile EL au consemnat transferuri de 2,34 milioane lei.

Valoarea tranzacţiilor a fost, la rândul său, mult peste media din acest an, 23,5 milioane de euro, din care circa 60% a reprezentat tranzacţiile cu titluri ale Fondului Proprietatea (FP) pe piaţa Regular, arată societatea de brokeraj. Transferul de acţiuni FP a însumat 72,98 milioane lei. Pe piaţa "deal", titlurile FP au înregistrat un transfer de 4,04 milioane lei.

Cotaţia Transgaz (TGN) a înregistrat tranzacţii de 5,057 milioane lei. Cotaţia TGN a crescut cu 0,28%, la 272 lei/unitate. Acţiunile Romgaz (SNG) au transferuri de 3,19 milioane lei. Cotaţia SNG a stagnat la 33,75 lei/unitate.

Indicele de referinţă BET al BVB, care arată evoluţia celor mai lichide 10 acţiuni, a închis în urcare cu 0,93%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a crescut cu 0,91%.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, s-a majorat cu 1,07%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a crescut cu 0,97%.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSustainable Mobility ForumConferinţa CCIB 'Excelena în afaceri. Modelul EFQM – soluţie pentru creşterea competitivităţii'
Cabinet de avocatTMPS