BVBVolum de doar 22 milioane lei

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Volum de doar 22 milioane lei

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în prima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii, un volum de numai 21,7 milioane de lei (4,67 milioane de euro), inferior celui din şedinţa anterioară, de 22,6 milioane de lei şi cu mult sub valoarea medie consemnată în acest an, de 56,3 milioane de lei.

George Brande, analist în cadrul societăţii de brokeraj Interfinbrok ne-a transmis: "Indicii bursei au avut o evoluţie mixtă, în şedinţa bursieră de astăzi (n.r. ieri) pe fondul unei valori de tranzacţionare reduse. A ieşit în evidenţă indicele sectorului energetic, BET-NG, cu cea mai bună evoluţie dintre toate coşurile de acţiuni (n.r. o creştere de 0,6%). La polul opus, s-a situat indicele societăţilor de investiţii, BET-FI, singurul care a încheiat ziua în teritoriul negativ".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile BRD - Groupe Societe Generale (BRD), ultima cotaţie a societăţii bancare fiind de 15,56 lei/unitate, în creştere cu 0,39%, volumul consemnat fiind de 4,78 milioane de lei.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de titlurile OMV Petrom (SNP), transferurile cu acţiunile emitentului însumând 3,59 milioane de lei, preţul de închidere al cotaţiei fiind de 0,34 lei/unitate, în creştere cu 1,34%.

Acţiunile Romgaz (SNG) au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 37,3 lei, în scădere cu 0,53%, pe fondul unei valori a transferurilor de 2,35 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile Fondul Proprietatea (FP), care au încheiat ziua bursieră la preţul de 0,97 lei/acţiune, în stagnare, în contextul unui rulaj de 1,35 milioane de lei.

Cea mai mare creştere de preţ înregistrată în şedinţa de ieri, de 15%, a fost marcată de acţiunile Armătura (ARM), preţul de închidere al cotaţiei emitentului fiind de 0,184 lei, valoarea tranzacţionată însumând doar 26 de lei.

Cea mai mare depreciere, de 4,29%, a fost suferită de acţiunile Oltchim (OLT), ultimul preţ de tranzacţionare al acţiunii societăţii fiind de 0,201 de lei, pe fondul unor transferuri în valoare de 18.500 de lei.

Pe piaţa "deal" au fost derulate două tranzacţii cu acţiunile BRD, însumând 3,35 milioane de lei, la preţul unitar de 15,5 lei, în stagnare.

Indicele BET, al celor mai lichide treisprezece acţiuni ale bursei a urcat cu 0,37%, în timp ce indicele BET-Plus, al celor mai tranzacţionate 40 de acţiuni de la BVB, s-a apreciat cu 0,3%.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus FP, a scăzut cu 0,28%.

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a avut un avans de 0,22%, iar indicele BET-XT, al celor mai tranzacţionate 25 de acţiuni ale bursei, a urcat cu 0,27%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Armătura" (ARM): +15,00%

2. "Energopetrol" (ENP): +14,13%

3. "Altur" (ALT): +6,56%

4. "Cemacon" (CEON): +5,14%

5. "Romcarbon" (ROCE): +4,05%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Oltchim" (OTL): -4,29%

2. "Conted" (CNTE): -4,00%

3. "Rompetrol Rafinare" (RRC): -3,05%

4. "Rompetrol Well Services" (PTR): -2,23%

5. "Vrancart" (VNC): -2,12%

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

ADRBIwww.agerpres.rowww.hipo.ro
www.dreptonline.rowww.dreptonline.ro
modele cărţi de vizităInvitaţii de nuntăCărţi de vizită