BVBVolum de doar 26 milioane de lei

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Volum de doar 26 milioane de lei

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a fost caracterizată, în şedinţa de tranzacţionare de ieri, de o evoluţie preponderent negativă a cotaţiilor, pe fondul unui volum de numai 26,34 milioane de lei, puţin sub cel consemnat în şedinţa anterioară, de 27,4 milioane de lei.

Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct în cadrul societăţii de brokeraj Tradeville, ne-a transmis : "Astăzi (n.r. ieri) indicii BVB au avut o evoluţie mixtă, pe fondul evoluţiilor mai puţin faste din principalele burse vest-europene. Indicele BET a pierdut 1,2% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între -1,71% pentru BET-NG şi +0,58% pentru BET-FI. Valoarea totală a tranzacţiilor cu acţiuni din piaţa reglementată a fost de 5,29 milioane de euro, cu mult sub media zilnică de 10,96 milioane de euro, înregistrată de la începutul anului.

Cel mai mare avans pe segmentul principal, în afară indicelui BET, l-au înregistrat acţiunile Farmaceutica Remedia (RMAH) cu +12,57%, pe fondul tranzacţionării unui volum de acţiuni aflat sub media ultimului semestru. În cadrul indicelui BET, preţul titlurilor Fondul Proprietatea (FP) a avut cea mai bună evoluţie, +0,31%, în condiţiile în care pe acest simbol s-a tranzacţionat un volum de acţiuni aflat aproape de media ultimelor şase luni. Cea mai mare scădere din afară indicelui principal al pieţei reglementate au înregistrat-o astăzi (n.r. ieri) acţiunile Transilvania Construcţii (COTR) cu -8,72%, volumul de acţiuni tranzacţionate fiind sub de media ultimului semestru. Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile OMV Petrom (SNP), -3,70% pe fondul unui volum de acţiuni aflat peste media tranzacţionată în ultimele şase luni pentru acest simbol".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile Banca Transilvania (TLV), cu o valoare tranzacţionată de 7,3 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului fiind de 2,5 lei/unitate, în scădere cu 1,57%

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de FP, preţul de închidere al acţiunii emitentului fiind de 0,974 lei/unitate, iar rulajul consemnat cu acţiunile emitentului de 3,39 milioane de lei.

Acţiunile SNP au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 0,3515 lei, pe fondul unei valori transferate de 2,72 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile BRD - Groupe Societe Generale (BRD), care au încheiat ziua bursieră la preţul de 13,6 lei/acţiune, în coborâre cu 1,16%, rulajul consemnat fiind de 2,6 milioane de lei.

Pe piaţa "deal" a fost înregistrată o tranzacţie, cu acţiunile SFG, în valoare de 1,08 milioane de lei, la preţul unitar de 31 de lei, stagnare.

Indicele BET-Plus, al celor mai lichide 40 de tiltluri de la BVB, s-a depreciat cu 1,12%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, s-a depreciat cu 0,68%.

Indicele BET-XT, al celor mai tranzacţionate 25 de acţiuni ale bursei, a coborât cu 1%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Farmaceutica Remedia" (RMAH): +12,57%

2. "IAR Braşov" (IARV): +3,64%

3. "Rompetrol Rafinare" (RRC): +2,25%

4. "SIF Transilvania" (SIF3): +1,86%

5. "SIF Moldova" (SIF2): +1,85%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Transilvania Construcţii" (COTR): -8,72%

2. "Condmag" (COMI): -8,00%

3. "Prebet" (PREB): -7,24%

4. "UAMT" (UAM): -7,03%

5. "Dafora" (DAFR): -6,50%

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Pe trendul acesta de scadere ar fi bine volumele sa fie si mai mici! Nimeni nu vrea sa vanda actiunile pe nimic!!

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS