BVBVolumul rămâne sub media acestui an

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier /

Volumul rămâne sub media acestui an

Fondul Proprietatea - pe primul loc în topul lichidităţii  

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a avut parte, în şedinţa de tranzacţionare de vineri, de un rulaj de doar 32,23 milioane de lei (6,91 milioane de euro), sub cel din şedinţa anterioară, de 41,37 milioane de lei, în condiţiile în care prin piaţa "deal" nu a avut loc niciun transfer.

Cea mai mare scădere a şedinţei, de 0,36% a fost înregistrată de indicele BET, în timp ce BET-FI a urcat cu 0,25%.

George Brande, analist în cadrul societăţii Interfinbrok, a precizat: "Indicii bursei au avut o evoluţie mixtă, în şedinţa de tranzacţionare de vineri, pe fondul unor valori transferate situate sub media anului curent (n.r. de 55,7 milioane de lei).

Indicele principal al pieţei, BET, a avut parte de o săptămână dominată de creşteri marginale, terminând uşor pes­te valoarea de 8.900 de puncte, dar sub pragul simbolic de 9.000 de puncte.

Societăţile de investiţii financiare au avut o săptămână negativă din punctul de vedere al cotaţiior, în contextul unei lichidităţi reduse".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile Fondul Proprietatea (FP), ultima cotaţie a emitentului fiind de 0,952 lei/unitate, în scădere cu 0,83%, pe fondul unui volum de 11,32 milioane de lei.

Locul al doilea în acest clasamentul a fost ocupat de titlurile OMV Petrom (SNP), transferurile cu acţiunile societăţii petroliere însumând 6,59 milioane de lei, preţul de închidere al cotaţiei SNP fiind de 0,352 lei/unitate, în creştere cu 0,72%.

Acţiunile BRD - Groupe Societe Generale (BRD) au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 15,6 lei, în scădere cu 0,51%, pe fondul unei valori a transferurilor de 3,76 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile Romgaz (SNG), care au încheiat ziua bursieră la preţul de 37,2 lei/acţiune, în contextul unui rulaj de 3,07 milioane de lei, în depreciere cu 0,67%.

Cea mai mare apreciere a zilei, de 3,47%, a fost consemnată de acţiunile Şantierul Naval Orşova (SNO), care au terminat şedinţa de vineri la preţul de 2,98 de lei/titlu, valoarea tranzacţionată fiind de 1.624 de lei.

Cea mai mare scădere a şedinţei de vineri, de 5,66%, a fost înregistrată de titlurile Condmag (COMI), acţiunea încheind săptămâna la preţul unitar de 0,025 lei, în contextul unei valori tranzacţionate de numai 57 de lei.

Indicele BET-Plus, al celor mai tranzacţionate 40 de acţiuni de la BVB, s-a depreciat cu 0,24%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a avut o depreciere de 0,2%.

Indicele BET-XT, al celor mai tranzacţionate 25 de acţiuni ale bursei, a coborât cu 0,16%.

George Brande: "BET a avut parte de o săptămână dominată de creşteri marginale, terminând uşor pes­te valoarea de 8.900 de puncte,

dar sub pragul simbolic de 9.000 de puncte".

Topul celor mai mari creşteri

1. "Şantierul Naval Orşova" (SNO): +3,47%

2. "Rompetrol Rafinare" (RRC): +3,26%

3. "Aages" (AAG): +3,23%

4. "Sphera Franchise Group" (SFG): +2,60%

5. "Alro" (ALR): +2,44%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Condmag" (COMI): -5,66%

2. "Oltchim" (OLT): -4,76%

3. "Electrica" (EL): -2,79%

4. "Dafora" (DAFR): -2,44%

5. "Transelectrica" (TEL): -1,88%

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS