CA SĂ PREIA BILLA Carrefour s-a angajat să cesioneze trei supermarketuri din Brăila

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Comerţ /

Carrefour s-a angajat să cesioneze trei supermarketuri active pe piaţa din Brăila, două magazine Carrefour Market şi un magazin Billa, şi să nu se implice în activităţile cesionate decât după trecerea unei perioade semnificative de 10 ani, pentru a obţine aprobarea autorităţii de concurenţă în vederea preluării reţelei Billa.

Consiliul Concurenţei supune dezbaterii publice angajamentele formulate de către Carrefour.

Un comunicat de presă spune: "În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că tranzacţia poate conduce la consolidarea poziţiei Carrefour pe piaţa comerţului cu amănuntul de produse alimentare şi nealimentare de consum curent, prin magazine de tip supermarket, hypermarket, magazine de tip discount şi alte magazine similare (cum ar fi magazinele de proximitate sau de cartier) din zona geografică Brăila. Consiliul Concurenţei şi-a exprimat îngrijorările de ordin concurenţial pe această piaţă cu privire la reducerea posibilităţilor de alegere ale consumatorilor".

Conţinutul angajamentelor formulate de Carrefour sunt publicate pe pagina de internet a autorităţii de concurenţă.

În urma observaţiilor formulate de către terţi, Consiliul Concurenţei poate solicita părţilor modificarea propunerilor şi poate decide acceptarea sau respingerea angajamentelor. Autoritatea de concurenţă va verifica îndeplinirea angajamentelor de către Carrefour.

Persoanele fizice sau juridice interesate pot trimite observaţii cu privire la angajamentele propuse de către Carrefour până la data de 17 iunie 2016, la Consiliul Concurenţei.

Carrefour a anunţat în data de 22 decembrie 2015 semnarea unui acord de achiziţie a societăţii Billa România cu Grupul Rewe, însă operaţiunea trebuia aprobată de către Consiliul Concurenţei.

Carrefour este membră a Grupului Carrefour, ce activează pe piaţa comercializării cu amănuntul de produse alimentare şi nealimentare de consum curent în peste 30 de ţări. În România, Carrefour operează prin intermediul magazinelor de tip hypermarket (Carrefour Hypermarket), supermarket (Carrefour Market), precum şi a magazinelor de proximitate (Carrefour Express).

Carrefour, al doilea grup de distribuţie mondial şi primul din Europa, are peste 380.000 de angajaţi în întreaga lume.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cybersecurity Romania 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.roRoEnergyOlimpiada ONU 2019
Cabinet de avocatTMPS