CA URMARE A NEREGULILOR CONSTATATE ÎN COMERŢUL CU FRUCTE ŞI LEGUME:ANSVSA a aplicat amenzi de 602.000 lei

I.M.
Miscellanea /

ANSVSA a aplicat amenzi de 602.000 lei

Inspectorii sanitar-veterinari au aplicat 31 de amenzi în valoare de 602.200 de lei, în urma controalelor efectuate în ultimele zile în cazul a 430 de autovehicule destinate transportului de legume-fructe, precum şi la trei depozite de profil, informează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), într-un comunicat de presă, transmis astăzi, conform Agerpres.

Conform rezultatelor înregistrate până în prezent, inspectorii au verificat toate mijloacele de transport sigilate de către inspectorii ANAF, iar ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicare 31 de sancţiuni în valoare totală de 602.200 de lei.

De asemenea, a fost reţinută oficial şi dirijată către neutralizare o cantitate de 81,35 tone de legume şi fructe, din care: 23 de tone de ceapă uscată din Polonia, 10 tone de morcovi din Ungaria şi Serbia, 23,04 tone de mere din Polonia, 200 de kg de usturoi din China, 6,45 tone de cartofi din Polonia, 1,82 tone de ciuperci din Polonia, 6,78 tone de roşii şi 2,4 tone de vinete din Spania, 7,8 tone de ardei gras din Spania, respectiv 60 de kg de roşii din Grecia, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, printre neconformităţile sancţionate s-au aflat: lipsa documentelor sanitare veterinare, igienă necorespunzătoare, lotizare necorespunzătoare (depăşirea capacităţii de depozitare), mijloace de transport necorespunzătoare, lipsa elementelor de identificare (etichetare necorespunzătoare) şi lipsa autorizaţiei de funcţionare a depozitului de destinaţie.

Începând cu data de 11 aprilie 2019, ANSVSA a demarat o serie de controale la nivel naţional pentru depistarea reziduurilor de pesticide din legumele şi fructele provenite atât din comerţul intracomunitar, cât şi din import. Acţiunea este parte a operaţiunii de control 'Demetra', aflată sub coordonarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), conform Agerpres.

Acţiunea de control a ANSVSA se va desfăşura pe toată durata operaţiunii "Demetra', precizează instituţia.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Excelent! Bandiții trebuie puși la zid.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
Invatamantul profesional dual - solutie pentru forta de munca
BIG FOUR
smart city industry awards 2019
PODUL DE LUT
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS